Izborna komisija u Bočaru samo od članova SNS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 26. 01. 2017. | Komentara: 0

Izborna komisija u Bočaru samo od članova SNS

Novi Bečej, 26. januar 2017 - Skandalozna je odluka predsednika Skupštine opštine Novi Bečej da od sedam članova Komisije za sprovođenje izbora za članove Saveta Mesne zajednice Bočar, svih sedam bude iz Srpske napredne stranke.

LSV
 
Izbore za članove Saveta Mesne zajednice Bočar, koji će biti održani 19. februara, predsednik Skupštine opštine Novi Bečej je raspisao 19. januara i, pri tome, u izjavi za medije naglasio da u njima učestvuju grupe građana i pojedinci, a ne stranke. To ga, međutim, nije sprečilo da imenuje ovakav sastav Komisije.

Na osnovu ovakvog, jednostrano izabranog sastava Komisije dolazimo do zaključka da je očigledna namera da izbori ne budu transparentni i da se omoguće nesmetane mahinacije tokom i nakon izbornih radnji.

Izgovor predsednika SO Novi Bečej da su ovo nestranački izbori i da samim tim nije važno ko je iz koje stranke, neprihvatljiv je, jer je uveliko prisutno učešće stranaka na izborima za članove Saveta mesnih zajednica, a ovakav potez za svaku osudu.Transparetnost i izbori u skladu sa demokratskim principima na ovaj način nisu omogućeni.

Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine uputio je javni poziv predsedniku Skupštine opštine Novi Bečej da promeni sastav Komisije i formira je od nestranačkih ličnosti ili da ravnopravno uključi pripadnike drugih političkih partija. 

Svako drugo rešenje baca senku neregularnosti na izbore koji još nisu ni počeli i postavlja pitanje - šta tek da očekujemo tokom izbora.
 
 
Član predsednišlva 
Lige socijademokrata Vojvodine
i predsednik Opštinskog odbora LSV Novi Bečej
 Saša Šućurović



Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook