Jedina investicija u Zrenjaninu - asfaltiranje ulice na kredit

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 18. 11. 2014. | Komentara: 0

Jedina investicija u Zrenjaninu - asfaltiranje ulice na kredit

ZRENJANIN - Jedina „investicija“ napredne vlasti u Zrenjaninu jeste podizanje kredita od 800 miliona dinara, od čega je asfaltirana Gimnazijska ulica, izjavio je član Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Aleksandar Rudić.

LSV

On je na današnjoj konferenciji za novinare naglasio i da bi to bilo u redu da se ulica asfaltira od budžetskih prihoda, a ne od pozajmljenog novca sa kamatom.

- Nakon razgovora sa više preduzetnika različitih delatnosti koji godinama posluju u lokalima u Gimnazijskoj ulici, dominantan je utisak da će obustava saobraćaja u toj ulici, ali i okolnim ulicama, drastično pogoršati privrednu aktivnost brojnih radnji i ugostiteljskih objekata, a nekolicina preduzetnika već planira zatvaranje lokala. Tako će vlast dodatno urušiti već ozbiljno narušenu poslovnu klimu centra grada, smanjiti broj zaposlenih, a sa time i izvorne prihode budžeta grada – istakao je Rudić.

On je napomenuo da je od silnih obećanja kako će pokrenuti Zrenjanin i zaposliti na hiljade radnika, napredna vlast u praksi uspela samo da se zaduži za ogroman iznos, otera stranog investitora i 12 miliona evra investicije, onemogući zapošljavanje 200 Zrenjaninaca, a sa „projektom Gimnazijska“ započinje i uspešno proterivanje preduzetnika koji godinama rade u centru.

- Do kraja mandata, upravljajući gradom na ovakav način, grad će postati pustinja, u kojoj će šetati samo psi lutalice, dok košava kovitla bačene novine i ostalo smeće, kao jedine spomenike koji će ostati nakon pošasti koja je u obliku ovakve vlasti zadesila Zrenjanin – zaključio je Aleksandar Rudić.

(BILSV, 18.11.2014)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook