Kasica prasica za gradonačelnika Bošnjaka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 22. 11. 2012. | Komentara: 0

Kasica prasica za gradonačelnika Bošnjaka

LSVZRENJANIN – Predstavnici Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu simbolično su uručili danas Ivanu Bošnjaku, gradonačelniku Zrenjanina, kasicu prasicu i upozorili ga na bahato trošenje novca građana i građanki.

Ligaši su Bošnjaka, njegovog zamenika Čedomira Janjića, kao i sve pomoćnike, pozvali da saopšte javnosti kolike su plate sami sebi dodelili.
– Građani i građanke Zrenjanina imaju pravo da znaju koliko iz svog džepa izdvajaju za funkcionerske plate, koje su nakon dolaska nove vlasti povećane za čak 30 odsto, kao i da im se obrazloži opravdanost povećanja plata svih funkcionera – izjavio je ispred Gradske kuće predsednik zrenjaninskog Gradskog odbora Omladine LSV Nenad Mišković.
–  Liga socijaldemokrata Vojvodine takođe poziva i “volontere” Radovana Bulajića, predsednika Skupštine grada Zrenjanina, i njegovog zamenika, Ljubomira Stanisavljeva, da kažu kolike su njihove volonterske plate. Ujedno, apelujemo na njih da prestanu da obmanjuju javnost time što sebe nazivaju volonterima, jer na taj način samo potcenjuju Zrenjanince i Zrenjaninke, kojima je jasno da to nisu, jer redovno primaju platu iz budžeta grada - rekao je Mišković. Okupljeni ligaši i ligašice su upozorili Bošnjaka da znaju da i dalje prima platu i kao poslanik u Skupštini AP Vojvodine.
– Poručujemo magistru veterine, Bošnjaku, da bi trebalo da nauči barem lekciju o transparentnosti iz njegovog rada u Skupštini AP Vojvodine i da bi tu lekciju trebalo, kao najodgovorniji za njihov rad, da primenjuje na zrenjaninske institucije. Počevši od samog sebe, jer i dalje nije dostavio sve svoje podatke o prihodima Agenciji za borbu protiv korupcije Republike Srbije, u čijem registru stoji da je on samo pokrajinski poslanik – istakao je Nenad Mišković. On je ujedno novinarima na licu mesta podelio izvod iz registra Agencije za borbu protiv korupcije, kojim se potvrđuju ovi navodi. Mišković je upitao da li možda Bošnjak ne želi da bude gradonačelnik Zrenjanina, pa se zbog toga ne odriče ni jedne od svoje dve plaćene funkcije.
– Sve dok to ne učini, ili dok mu jedna od njih pravnim sredstvom ne bude oduzeta, njegova mesečna primanja, kao gradonačelnika i poslanika, prelaze cifru od 200 hiljada dinara. Podsećamo magistra veterine, gradonačelnika Bošnjaka, da je prosečna zarada u Zrenjaninu 39 hiljada dinara, za sve one koji su dovoljno srećni da je uopšte i primaju, a kamoli da je ona redovna. Pitamo ga zbog čega smatra da je njegov rad više od pet puta teži od rada građana i građanki Zrenjanina i zbog čega misli da je toliko natprosečan? – upitali su okupljeni ligaši i ligašice. Oni su objasnili da su zbog svega toga odlučili da danas uruče kasicu prasicu i poruče gradonačelniku da se nadaju da će sa merama štednje novca građana i građanki, početi od samog sebe.

(BILSV, 22. 11. 2012.)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook