Ko je odgovoran za nečinjenje u slučaju Begeja?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 09. 05. 2013. | Komentara: 0

Ko je odgovoran za nečinjenje u slučaju Begeja?

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu zahteva od aktuelne vlasti da saopšti ko je od gradskih funkcionera odgovoran za nečinjenje u situaciji velikog ekološkog akcidenta, zbog kojeg građani i građanke Zrenjanina već nedelju dana trpe nesnosne neprijatne mirise i Begejom pluta hiljade mrtvih riba.

LSVKako se navodi u saopštenju zrenjaninskih ligaša, događaj je formalno potvrđen i o njemu su građani obavešteni tek nakon pritiska javnosti i usled interesovanja medija.

- Zrenjaninski ligaši i ligašice pitaju da li je ćutanje onih koji vode grad i nadležnih lokalnih institucija posledica toga što je i ovaj događaj dokaz nesposobnosti koalicije koja vodi Zrenjanin? Jer, dok se vodi politička bitka oko direktorskog mesta u JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin, a aktuelni v.d. direktora tog preduzeća i gradonačelnik se javno međusobno prozivaju, Zrenjanin i dalje nema centralni prečistač, pa se sve otpadne vode slivaju upravo u Begej. Usled visokih vodostaja Dunava i Tise, takva situacija je rezultirala ekološkom katastrofom – ističe se u saopštenju.

Oni podsećaju na predizborna obećanja, a potom i, kako napominju, hvalisanja vladajuće koalicije o ulaganjima u infrastrukturu i rešavanju komunalnih problema građana i građanki Zrenjanina. Posledica nestručnosti i neodgovornosti istih koji su to obećavali je današnja situacija čiji se uzrok danima nije znao i čije su žrtve građani, napominju ligaši.

- GrO LSV Zrenjanin zahteva od gradskih funkcionera da prestanu sa obmanama poput fabrike vode koja, sudeći po sadašnjem toku događaja, neće biti završena u ovoj deceniji. Umesto toga, tražimo da se počne sa rešavanjem svakodnevnih problema Zrenjaninaca i Zrenjaninki, koji se gomilaju skoro godinu dana. Ovaj ekološki akcident dokazao je ponovo i ispravnost zalaganja političke borbe LSV da AP Vojvodina dobije veće ingerencije. Ukoliko bi postojale takve nadležnosti u vodoprivrednoj oblasti sigurno je da bi ovaj problem bio mnogo brže i lakše rešen – zaključuje se u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

(BILSV, 09.05.2013)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook