Ko treba da uklanja grafite mržnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 08. 05. 2013. | Komentara: 0

Ko treba da uklanja grafite mržnje

PANČEVO – Na sutrašnjoj sednici Skupštine grada Pančeva, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine pokrenuće pitanje odgovornosti za uklanjanje grafita koji ruže grad i stvaraju o njemu jedno neuglednu sliku, istakao je odbornik LSV u SG Pančevo Vladan Keljević.

LSVKako je naveo, Liga socijademokrata Vojvodine osuđuje grafite svake vrste, a ponajviše one koji u sebi sadrže pozive na nasilje - bez obtira da li je u pitanju nasilje prema ženama, nasilje prema manjinskim grupama ili samo ordinarne psovke kojih ima na svakom koraku.
– Potpuno je frapantna činjenica da vi u sred centra grada, na samo dvadesetak metara od  Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ na stubovima tržnog centra koji sledi, imate grafit na kome piše, “ne tucite žene od 3 do 5“. Ovo je sramota da u modernoj civilizaciji u jednoj urbanoj sredini, gde deca svakodnevno prolaze, takav grafit stoji – rekao je Keljević. On se zapitao i zbog čega niko ne reaguje na takve grafite, kojih ima po celom gradu, ali i po naseljenim mestima.
– Ko na to treba da odreaguje? Čija je to nadležnost? Da li inspekcije, komunalne policije ili možda JKP „Higijena“ – istakao je Keljević. On je upitao i da li komunalna policija treba da juri stranačke aktiviste dok lepe plakate za vreme kampanje ili izgrednike svake vrste?
– Prekrečavaju se grafiti koji su politički nepodobni ili koji pozivaju na linč i to je naravno ispravno. Ali svi oni koji u sebi sadrže vređanje nacionalnih zajednica, poziv na nasilje, psovanje, i još kroz ironičan ton, to se prihvata kao svakodnevica i kao da je normalno. Pa nama iz LSV nije normalno – rekao je Keljević. Dodao je da su džaba zelenilo, cveće, žardinjere i parkovi u gradu, kada na fasadama mogu da se vide samo govor mržnje i psovke.

(BILSV, 08. 05. 2013.)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook