Krivci za upropaštavanje gradskih preduzeća u prethodne dve godine će odgovarati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 16. 07. 2014. | Komentara: 0

Krivci za upropaštavanje gradskih preduzeća u prethodne dve godine će odgovarati

NOVI SAD - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada će insistirati na tome da novoimenovani direktori javnih i javnokomunalnih preduzeća jasno predoče u kakvom su stanju zatekli ta preduzeća, koliko je zaposlenih i po kom osnovu u protekle dve godine, te da li će zahtevati utvrđivanje odgovornosti zbog loših rezultata svojih prethodnika, saopštio je danas novosadski odbor LSV.

LSV- Ako budu odbili da to učine, LSV će istrajavati u tom zahtevu dokle god ne budu poznate činjenice o stanju u koje su ta preduzeća dovedena u protekle dve godine.
Jer, neko mora da odgovara za upropaštavanje gradskih preduzeća i nabijanje dugova – istaknuto je u saopštenju.

Ligaši pozdravljaju odluku direktora PU „Radosno detinjstvo“ koji je dan nakon kritike LSV podneo ostavku na tu funkciju, ali očekuju da se podnese detaljan izveštaj o njegovom učinku i raspravlja o njegovim rezultatima.  

- Kakvo je stanje zatečeno u JP „Urbanizam“ gde je na 100 postojećih radnika zaposleno još 35 rođaka i stranačkih poslušnika 3D? Kakvo je stanje zatečeno u JKP „Lisje“, JKP „Gradsko zelenilo“, JKP „Stan“? Kakvo je stanje zatečeno u JGSP „Novi Sad“?, Ako su ti direktori dobro radili, zašto su „rekonstruisani“? Ako nisu - zašto ne odgovaraju? I kako su onda neki od njih dobili da rukovode drugim gradskim preduzećima?  - pita u saopštenju GrO LSV Novi Sad.

Onako kako je predstavljen, rebalans gradskog budžeta bi mogao da ulije nadu da će nešto u gradu konačno biti zakrpljeno, popravljeno ili podšišano, dodaje se i naglašava da nas iskustvo u prethodne dve godine uverava u suprotno. Novosadski ligaši podsećaju da je pre deset dana zamenik gradonačelnika i funkcioner stranke koja je dve godine u vlasti primetio da je „stanje u gradskim javnim i javnokomunalnim preduzećima neodrživo“ i da se „broj zaposlenih mora smanjiti, a usluge moraju biti jeftinije“.

Zato što su radili upravo suprotno i zato što će, nakon odlaska svih tih koji su u prilici da doslovno uništavaju komunalni sistem grada jer dodaju većinu ovoj gradskoj vlasti, on biti potpuno devastiran, moraće se dogoditi dve stvari:

1. LSV će tražiti podršku građana za poteze koji se moraju preduzeti da bi se stanje popravilo.
2. Oni će da odgovaraju.

 (BILSV, 16.07.2014)



Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook