Ligaši očistili išarane table na ulazu u Belu Crkvu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 21. 02. 2015. | Komentara: 0

Ligaši očistili išarane table na ulazu u Belu Crkvu

BELA CRKVA  - Aktivisti Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bela Crkva, na čelu sa predsednicom odbora Sandrom Ristić, danas su, u danu kada se obeležava Međunarodni dan maternjeg jezika, u znak protesta očistili višejezične table na ulazu i izlazu iz Bele Crkve koje su pre nekoliko dana, po četvrti put, išarane crnim sprejem.

LSV

Kako se navodi u saopštenju OO LSV Bela Crkva, ligaši će to uraditi svaki put kada neko pokuša da na ovakav način iskazuje nepoštovanje prema jezicima nacionalnih zajednica.
 
- Velika je sramota za Belu Crkvu, kao multietničku sredinu da se na ovakav način iskazuje nepoštovanje prema jezicima nacionalnih zajednica koje zive na ovom prostoru. To su jezici naših komšija, i, kao sve dobre komšije trebalo bi da se stidimo ovakvih postupaka. Očigledno je da nekome smetaju jezici nacionalnih zajednica čija su prava garantovana Ustavom Republike Srbije i Statutom Opštine Bela Crkva, obzirom da je ovo već četvrti put da se višejezične table šaraju i skrnave - navedeno je u saopštenju.
 
Ligaši navode da je Bela Crkva turističko mesto i da, najmanje što želimo, je da posetioci koji dolaze u tu opštinu steknu pogrešan utisak odmah na samom ulazu u grad. Opštinski odbor LSV Bela Crkva najoštrije osuđuje šaranje višejezičnih tabli i apeluje na nadležne organe da pronađu nepoznate počinioce koji ovo rade već četvrti put.
 
Oni ističu i da svi moraju biti ponosni što se u AP Vojvodina čita, piše i razgovara na srpskom, mađarskom, rumunskom, rusinskom, slovačkom, hrvatskom i mnogim drugim jezicima.
 
- Smatramo i da je dužnost svakog građanina i građanke da svakog dana, tokom čitave godine, to bogatstvo jezika i kultura neguje i čuva. Poštujmo druge, da bi i oni poštovali nas - zaključuje se u saopštenju OO LSV Bela Crkva.
 
(BILSV, 21.02.2015)



Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook