Litavski: SNS zloupotrebljava decu u političke svrhe

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 17. 01. 2016. | Komentara: 0

Litavski: SNS zloupotrebljava decu u političke svrhe

KOVAČICA – Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kovačica Jan Litavski osudio je danas zloupotrebu dece u političke svrhe, odnosno „bahato i bezobzirno ponašanje Srpske napredne stranke koje je prevazišlo svaku meru“. 



- Danonoćne kućne posete, telefonski pozivi i druge vrste uznemiravanja građana opštine Kovačica su kulminirale zloupotrebom dece u političke svrhe od strane predstavnika Srpske napredne stranke. Neprihvatljivo je da SNS zloupotrebljava decu i škole kao vaspitno-obrazovne ustanove u svrhu sprovođenja svojih političkih aktivnosti – istakao je Litavski u saopštenju. On je naveo da članovi i odbornici Srpske napredne stranke u Skupštini opštine Kovačica organizovano dele deci slatkiše na štandovima ispred ulaza u škole. 

- Govoreći deci na štandu ispred škole ko je Aleksandar Vučić, šta je to Srpska napredna stranka, šta da kažu roditeljima za koga da glasaju i ko im je dao slatkiše, krajnje je bezobzirno, degutantno i neodgovorno ponašanje članova i odbornika SNS. Takođe, SNS je organizovala predstavu za decu za Novu godinu u Kovačici, gde su deca organizovano dovođena iz škola i obdaništa. Vaspitačice su morale, po nalogu direktorke Predškolske ustanove u Kovačici, telefonom da pozivaju roditelje da dovedu svoju decu na tu predstavu. Ovakva zloupotreba dece i vaspitno-obrazovnih ustanova od strane funkcionera SNS u Kovačici je nešto što se već graniči sa samim kriminalnim radnjama i pozivamo nadležne organe da reaguju po ovom pitanju – istakao je predsednik OO LSV Kovačica.

Takođe, on je apelovao na funkcionere Srpske napredne stranke u opštini Kovačica Zorana Savanova, Jozefa Tomana, Emila Jonaša, Jana Husarika i ostale da shvate da je zloupotreba dece u političke svrhe apsolutno neprimerena i na taj način se krše prava dece, čija zaštita treba da bude primarni cilj i prioritet svakog odgovornog čoveka.

- Ovo društvo i opština Kovačica, kao lokalna zajednica, treba svoj deci da obezbede nesmetan razvoj, srećno i bezbrižno detinjstvo, jer deca su najveća briga i najveća šansa svakog progresivnog društva, i pre svega civilizacijskog zahteva da dete bude dete – zaključio je Jan Litavski.

(BILSV, 17.01.2016)



Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook