LSV Kikinda: Da nismo zahtevali produženje grejne sezone, sada bi se smrzavali

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 03. 06. 2021. | Komentara: 0

LSV Kikinda: Da nismo zahtevali produženje grejne sezone, sada bi se smrzavali

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda podseća čelnike grada da je odličan trenutak da prihvate činjenicu da uvek ozbiljno treba razmotriti konstruktivne predloge opozicionih partija i prihvatiti sve one čija bi realizacija išla u korist stanovnika grada.

LSV

Postavlja se pitanje kako bi se ovih dana osećali građani u svojim stanovima i đaci u školama, da je gradska vlast ostala pri svojoj prvobitnoj odluci da odbije predlog LSV o prilagođavanju grejne sezone novonastalim meteorološkim uslovima.

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda i šef odborničke grupe LSV u gradskoj skupštini Miroslav Grujić predao je za 24. sednicu Skupštine grada 31.10.2019. predsednici Skupštine predlog za izmenu Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom.

Iako je predlog da se grejna sezona prilagodi vremenskim uslovima, koji se poslednjih godina  menjaju, odbačen uz usmeno obrazloženje predsednice Skupštine, vrlo brzo su čelnici grada shvatili grešku i nepopularnost ovog olakog odbijanja predloga LSV i prihvatili predložene izmene. Znali su da bi im tvrdogalavo insistiranje da se nijedan predlog opozicije ne prihvati u ovom slučaju doneo političku štetu.

Tako su, tek kada je LSV u Kikindi izašla u javnost, predstavnici vlasti shvatili šta su uradili i već na sledećoj sednici, koja je bila 27.12.2019. godine, usvojili Izmenu odluke predloženu od strane LSV, predstavljajući je kao svoju.

Ovom izmenom poboljšan je kvalitet života građana Kikinde u danima kada je temperatura vazduha u kontinuitetu niža i objekti za stanovanje i škole hladni.

Predstavnici Gradskog odbora LSV Kikinda istrajali su u svojoj nameri da se izmeni odluka i u saradnji sa javnošću postigli rezultat na opštu korist. Bez saradnje sa građanima izmene ne bi postojale i ovog proleća bi se krajem aprila i početkom maja veliki broj Kikinđana smrzavao u svojim stanovima.  

Istrajavaćemo i dalje da se sprovede sve što je u korist građana.



Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook