LSV traži vanrednu sednicu Skupštine grada na temu bezbednosti u Novom Sadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 29. 04. 2013. | Komentara: 0

LSV traži vanrednu sednicu Skupštine grada na temu bezbednosti u Novom Sadu

NOVI SAD - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine će podneti inicijativu za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada na kojoj bi jedina tačka dnevnog reda bila bezbednost u Novom Sadu.

LSVUjedno, pozivamo gradonačelnika Novog Sada da iskoristi svoj uticaj i hitno od najviših državnih zvaničnika izdejstvuje pojačanje Policijskoj upravi.

Novi Sad nema vremena da čeka kraj godine da bi dobio još 80 policajaca koji su mu obećani još za kraj prošle godine, ne može da čeka „još nekoliko dana“ da bi dobio načelnika policije, kao što je i u martu obećano, niti može da živi od obećanja da će jednom imati i policajce na biciklima.

Novom Sadu su potrebna hitna rešenja, i to sada. Bez odlaganja.
Novi Sad hitno mora dobiti još policajaca, hitno mora dobiti načelnika i hitno mora proraditi policisjka stanica na Novom naselju, u zgradi koju je Grad za te namene ustupio MUP-u još maja 2011. godine.

U Novom Sadu je za nekoliko meseci zabeležena i treća pucnjava u blizini školskog ili dvorišta obdaništa. Noćašnja masovna tuča je takođe treća po redu u nekoliko meseci, a mladiće na ulici bodu nožem nakon pitanja za koji klub navijaju.

Novi Sad je izložen teroru navijača i bandi, a Detelinara na žalost postaje deo grada u koji neće smeti da se zalazi nakon određenog doba. Upravo bi radom policijske stanice na Novom naselju, bio olakšan rad policijske stanice na Detelinari.

O protivpožarnoj zaštitoj Novi Sad je počeo da intenzivnije brine posle dve strašne tragedije koje će zauvek ostaviti trag u njegovoj istoriji. Apelujemo na gradske čelnike da ne čekaju novu tragediju da bi krenuli u rešavanje problema bezbednosti.

Novi Sad ne pripada huliganima, nego građanima koji plaćaju porez između ostalog i zato da bi bili bezbedni.

LSV godinama traži Policijsku upravu za Vojvodinu, kako bi decentralizacijom i boljom organizacijom rada policije bila omogućena bezbednost kakvu građani i građanke Vojvodine zaslužuju.

I kakvu su nekada imali.

Gradski odbor LSV
Novi Sad



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook