LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Novi Sad, 29. februar 2024 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.

LSV

Na osnovu urbanističkog plana, u pitanju je zona predviđena za turističko-rekreativne namene, te bi stoga, eventualne nove sadržaje na tom prostoru trebalo i prilagoditi predviđenoj nameni.

Novi Sad se odavno suočava sa manjkom zelenih površina i zato bi bilo najbolje sporni prostor dodatno oplemeniti zelenilom i prikladnim minimalnim horizontalnim mobilijarom, a nikako i to malo zelene površine opteretiti trajnim objektima koji, pritom, nisu u funkciji planom predviđene namene.

Predlagači izgradnje novog verskog objekta bi trebalo da traže rešenje putem direktnih razgovora sa predstavnicima tih mesnih zajednica kao i putem dijaloga i javne rasprave sa svim građankama i građanima ovog dela Novog Sada, uvažavajući i multikulturalnost i versku raznolikost ovog gusto naseljenog dela grada. A, ispred svega, uvažavajući urbanističkim planom predviđene namene ovog dela Limana.

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada glasaće protiv Predloga ove odluke.

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani
Novi Sad




Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.
Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 15. 02. 2024. | Komentara: 0

Neprimereno obeležavanje dana državnosti u Novom Sadu

Pozdravljamo obeležavanje Dana državnosti Republike Srbije, ali smatramo nedopustivim i neprimerenim da se to radi artiljerijskom paljbom sa Petrovaradinske tvrđave, sa koje je Novi Sad na sličan način bombardovan, paljen i uništen 1849. godine.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook