LSV za punu autonomiju Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 14. 04. 2012. | Komentara: 0

LSV za punu autonomiju Vojvodine

PANČEVO – Liga socijaldemokrata Vojvodine sinoć je na predizbornim tribinama u Glogonju, Dolovu i Opovu predstavila svoj program. Meštani Glogonja imali su prilike da čuju potpredsednicu Izvršnog odbora LSV Maju Sedlarević, pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Daniela Petrovića i državnog sekretara u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Duška Radakovića.

Maja Sedlarevic

– Program Lige socijaldemokrata Vojvodine je poznat 22 godine i mi smo jedna od vrlo retkih stranaka koja svoj program nikad nije menjala. Zalažemo se za punu autonomiju Vojvodine, zakonodavnu, izvršnu, sudsku vlast i izvorne prihode i imovinu i to su principi na kojima počiva politika Lige. Mi se zalažemo, u najkraćem, da ono što se zaradi u Vojvodini ovde i ostane i to je nešto što je kredo ove naše kampanje – rekla je Sedlarevićeva. Daniel Petrović je zainteresovane upoznao sa agrarnom politikom stranke, ali i programima koje sprovodi sekretarijat na čijem se čelu nalazi.

–Započeli smo nove procese komasacija, započeli smo program ruralnog razvoja i ono što očekujemo u narednom periodu, ako LSV dobije mandat za poljoprivredu, jeste pre svega da izradimo jednu jasnu strategiju ruralnog razvoja kojom bi dali osnovne smernice državi, ali i Pokrajini, kako treba razviti naše selo u Vojvodini i u Srbiji – istakao je on. Prisutnima na tribini predstavio se i kandidat za pokrajinskog poslanika po većinskom sistemu Oliver Petković, a nakon tribina članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine napravili su žurku u Kasini na kojoj je svirao Limen sa bendom “The Đerdans“ koji izvodi poznate rok hitove na tamburicama, a kasnije im se pridružio i lider LSV Nenad Čanak. Predsednica Gradskog izbornog štaba LSV Pančevo Marinika Čobanu, istakla je da je žurka u Kasini način da se nagrade svi oni koji su učestvovali u prikupljanju 2000 potpisa i radili preko 70 sati do predaje liste.

– Ovo je bila povoljna prilika pošto smo u nekoliko okolnih naselja imali stručne tribine na temu poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i opšteg predstavljanja našeg programa za predstojeće izbore – rekla je ona. Dodala je da se tom prilikom okupilo najviše rukovodstvo stranke, te da su pored njenog lidera Nenada Čanka tu bili i njegov zamenik Bojan Kostreš, kao i svi potpredsednici i ceo Izvršni odbor.

– Moramo priznati, Bačka je dosta daleko od Banata, a mi smo uvek nekako na kraju i onda smo odlučili da se svi okupimo zajedno u jednoj opuštajućoj atmosferi – dodala je Čobanu. Ona je najavila i da će završna konvencija Lige socijaldemokrata Vojvodine biti održana 2. maja u Pančevu.

(BILSV, 14. 04. 2012.)



Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook