LSV: Da li je pokrajinski sekretar Sakalaš naložio isticanje zastave AP Vojvodine u Zrenjaninu?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 27. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Da li je pokrajinski sekretar Sakalaš naložio isticanje zastave AP Vojvodine u Zrenjaninu?

Novi Sad, 27. mart 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine Žoltu Sakalaša da li su nadležni organi u sekretarijatu koji vodi utvrdili zašto na zgradi Skupštine grada Zrenjanina nije istaknuta zastava Autonomne Pokrajine Vojvodine i da li je naloženo njeno isticanje.

LSV

Podsećamo da je sa zgrade lokalne samouprave u Zrenjaninu ova zastava uklonjena pre više od četrdeset dana i da se na taj način krše Ustav Republike Srbije i pokrajinska skupštinska odluka koja reguliše ovu oblast.

Podsećamo da je sam pokrajinski sekretar, još 12. marta, u izjavi za radio „Slobodna Evropa“, istakao da će „pokrajinska inspekcija sprovesti vanredni terenski inspekcijski nadzor i utvrditi činjenično stanje“. Na tu izjavu je LSV pokrajinskog sekretara Sakalaša podsetila i pre sedam dana.

Očekujemo da pokrajinski sekretar Žolt Sakalaš radi posao za koji je dobio poverenje pokrajinskih poslanika, odnosno predstavnika građana Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Ako se pokrajinski sekretari ne budu držali Ustava i odluka najviših organa Autonomne Pokrajine Vojvodine, šta onda treba da očekuju građani?

Odbornička grupa LSV u Skupštini grada Zrenjanina




Odbori LSV | Petak, 02. 02. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura se ne meša u svoj posao i dopušta neljudski tretman prema radnicima Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani traži od svih nadležnih državnih organa, kao i od zrenjanske lokalne samouprave, da najzad počnu da rade svoj posao i učine sve da se ispoštuju zakonske obaveze kineskih investitora u fabrici Linglong. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV-Vojvođani kontroliše broj upisanih birača u gradu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas Gradskoj upravi zahtev kojim se traži informacija o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina, koji su upisani u birački spisak.
Odbori LSV | Subota, 20. 01. 2024. | Komentara: 0

SNS vlast nije sposobna da reši problem vode u Zrenjaninu!

Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podsetili su danas na dvadeset godina od zabrane upotrebe pijaće vode u Zrenjaninu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook