Marton: Navikao sam na pritiske

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 01. 09. 2012. | Komentara: 0

Marton: Navikao sam na pritiske

ZRENJANIN – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton i njegov advokat Maja Mrnuštik pozvali su juče nadležne organe da dođu i uzmu izjave povodom tužbe koju je protiv Martona kao bivšeg predsednika Skupštine grada Zrenjanina podnela aktuelna lokalna vlast.

Aleksandar Marton

Kako je prenela TV Santos, Marton se novinarima obratio ispred roditeljske kuće u zrenjaninskom naselju Duvanika, podsetivši pri tom da je i devedestih godina bio izložen sličnom problemu i da će ga on samo ojačati. Mrnuštikova je rekla da je Marton pre nekoliko dana dobio izjavu u vezi sa navodima tužbe koja je podneta protiv njega zbog otkazivnja sednice Skupštine grada Zrenjanina.
– Mi smo danas pola sata čekali pripadnike MUP-a, oni se nisu pojavili ne znam iz kojih razloga. Sa stanovišta pravne struke mogu odgovorno da tvrdim da gospodin Marton apsolutno nije prekršio zakon i, da ove optužbe nisu zlonamerne, bile bi smešne. Zaista ne radi se ni o čemu drugom nego jedino isključivo o političkom pritisku i maltretiranju, kako gospodina Martona, tako i Lige socijaldemokrata Vojvodine – navela je Maja Mrnuštik. Marton je podsetio da su nadležni organi njegovu kuću i devedesetih godina posećivali sa pitanjima da li pripada terorističkoj organizaciji Otpor i da li je finansiran sa zapada.
 – Komšije su takođe bile posećivane sa raznim pitanjima: ko je Aleksandar Marton, da li vas vrbuje i slično, tako da me to ne plaši, čak me i jača. Jedino mi je krivo što neke lične stvari koje sam doživljavao pre tri godine nisu istražene i nisu dovedene do kraja, a vidimo i sami da se posle desetak dana od podnošenja određenih krivičnih prijava vrlo brzo stvari dešavaju – istakao je Marton. On je pozdravio svaku akciju državnih organa, dodajući da bi voleo da oni ispitaju šta se sve dešavalo u vezi prelazaka određenih odbornika sa jedne na drugu stranu i da utvrde da li su tu u pitanju mito i korupcija.
– Kao građanin ove države poštujem Ustav i uvek sam poštovao Ustav i zakone ove države. Želim da kažem da sam dostupan svim organima kao što sam i bio danas u 10h – zaključio je Aleksandar Marton.

(BILSV, 01. 09. 2012.)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook