Milijarda evra bi mnogo značila za Vojvodinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 23. 03. 2015. | Komentara: 0

Milijarda evra bi mnogo značila za Vojvodinu

VRŠAC – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je nedavno stranački forum kome su prisustvovali predsednik LSV Nenad Čanak, zamenik predsednika lSV Bojan Kostreš i predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev.

LSV

Čanak je tom prilikom istakao da je forum organizovan u sklopu redovnih aktvnosti LSV koje podrazumevaju posete lokalnim odborima, a tom prilikom pored Vršca posetili su i Belu Crkvu. 
– Smatram da je vrlo važno da ljudi kažu probleme sa kojima se suočavaju i koji treba da budu istaknuti u prvi plan – rekao je Čanak. On je okupljene upoznao sa aktivnostima na parlamentarnom nivou, koji obuhvataju inicijativu za izmenu izbormih pravila, kao i pitanje duga prema Vojvodini zbog neuplaćivanja sredstava u budžet AP Vojvodine, koji se poslednjih godina popeo na oko milijardu evra. 
– Pitanje svih pitanja jeste da li se Vojvodini može dugovati?! Jer, ako može onda da vidimo šta ćemo sa tim dugom. Milijardu evra bi mnogo značilo za Vojvodinu. S druge strane, na pokrajinskom nivou radimo na učvršćivanju aktuelne vladajuće koalicije, jep bilo bi kontraproduktivno, uoči izbora, dovoditi u pitanje funkcionisanje koalicije, koja u Pokrajini funkcioniše već više od petnaestak godina. Ima tu i nesporazuma, trzavica, posledica odsustva komunikacije, ali mislim da smo već dobar deo razrešili i da će se to raščistiti u narednih par nedelja – rekao je Čanak. Dodao je da razgovori koje vode on, Ištvan Pastor i Bojan Pajtić nemaju uticaj na funkcionisanje i operativnost rada pokrajinske administracije, koja radi bez problema. 
– Mislim da je sve to ispinovano od strane medija u cilju stvaranja nekog navodnog konflikta u Pokrajini, što apsolutno nema nikakve veze – naveo je on. A komentarišući situaciju u zemlji, lider LSV je ocenio da je situacija svuda ista - para nema, a kad toga nema, počinju svađe, s tim što je u Vojvodini ipak malo bolje.
– Ispod Beograda situacija je zaista katastrofalna i tu se mora nešto hitno preduzeti. Upravo zbog toga Liga radi na tome da ne dočekamo izbornu kampanju da bismo dolazili u svako mesto, razgovarali sa ljudima i detektovali tačne probleme u svakoj sredini. Moram sa žaljenjem da kažem da je porast rasizma, šovinizma i nacizma veoma vidan i to je stvar koja će nam se obiti o glavu vrlo brzo ako se ne pristupi ozbiljno njenom rešavanju – zaključio je Nenad Čanak. Istakao je i da LSV daje potpunu slobodu u radu opštinskim i gradskim odborima u lokalima, što je potvrdio i Dušan Vladislav, predsednik Gradskog odbora LSV Vršac. Vladislav je pohvalio i komunikaciju između lokala i vrha stranke, navodeći da je Liga retka partija u kojoj lokalni odbori imaju takvu slobodu u funkcionisanju, a predsednik stranke voljan za svaku diskusiju i raspravu, a sve u cilju podizanja kapaciteta Lige. 

(BILSV, 23. 03. 2015)




Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook