Na šta se troši novac namenjen za upravljanje otpadom?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 18. 08. 2015. | Komentara: 0

Na šta se troši novac namenjen za upravljanje otpadom?

ZRENJANIN – Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Ildiko Bođo zatražila je danas od lokalne vlasti da kaže na šta se troši novac namenjen za upravljanje otpadom.

LSV

Ona je podsetila da je budžet za 2015. godinu predvideo 259.128.000 dinara, što je rebalansom uvećano na 265.048.000 dinara za zaštitu životne sredine, dodajući i da je u program rada JKP “Čistoća i zelenilo” za namenu upravljanja otpadom izdvojeno 73.740.000 dinara,  a za saniranje nesaniranog dela gradske deponije 22.000.000 dinara od kredita.
– Deveti od 12 meseci je na pragu, a građani Zrenjanina, posebno žitelji Bagljaša i MZ Sava Kovačević, umesto u rezultatima racionalnog i efikasnog trošenja pomenutih para Zrenjaninaca, guše se u nesnosnom smradu koji se širi sa deponije, koja usput i gori – istakla je odbornica LSV. Nadležne je pitala i kako je moguće da ceo grad vidi da deponija gori, a vatrogasci krenu u gašenje tek u večernjim satima?
– Kako je moguće da dim kulja i guši Zrenjaninca danima nakon gašenja požara? Ko je zapalio deponiju i ko će odgovarati za to – zapitala je Bođo na današnjoj konferenciji za novinare.

(BILSV, 18. 08. 2015)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook