Nacionalni saveti ne smeju biti poligoni političkih partija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 22. 07. 2014. | Komentara: 0

Nacionalni saveti ne smeju biti poligoni političkih partija

ZRENJANIN - Nacionalni saveti ne smeju biti poligoni pojedinih političkih partija, nego tela u kojima će se na demokratski način donositi važne odluke, rekao je danas poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Marton.

Marton

On je na konferenciji za novinare u Zrenjaninu podsetio da se sledeći izbori za Nacionalne savete u Srbiji očekuju krajem oktobra i ocenio da oni moraju doprineti njihovoj daljoj demokratizaciji i omogućiti predstavljanje svih grupa u određenoj nacionalnoj zajednici.

- Ovom prilikom pozivamo sve građanke i građane da iskoriste svoja zakonska prava, upišu se u poseban birački spisak i svojim glasom doprinesu demokratskom izbornom procesu u okviru svoje nacionalne zajednice - rekao je pokrajinski poslanik LSV. Komentarišući politički uticaj na Nacionalne savete, Marton je upozorio da je u nekima od njih postojao monopol samo jedne političke partije.

- Na taj način je smanjena demokratičnost u donošenju političkih odluka važnih za nacionalne zajednice - istakao je Marton. Prema njegovim rečima stručna javnost je kritikovala "loš uticaj pojedinih nacionalnih saveta na rad informativnih kuća kojima su osnivači". Marton je ocenio i da je svako mešanje politike u rad medija nedopustivo i izrazio očekivanje da će se to ispraviti u ovoj godini.

- Ovaj izborni proces je prilika da se pojača pluralizam u radu saveta i da se na taj način predstave sve političke ideje, kao i sve grupe u okviru nacionalnih zajednica - zaključio je Marton.

(BILSV, 22. 07. 2014)

 




Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook