Nastavak zloupotreba zrenjaninskih institucija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 24. 07. 2012. | Komentara: 0

Nastavak zloupotreba zrenjaninskih institucija

ZRENJANIN - Član Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin Predrag Perkić podsetio je na današnjoj konferenciji za novinare na, kako je ocenio, nastavak zloupotreba institucija građanki i građana Zrenjanina.

lsv

- Tu, pre svega, mislim na prekršajne prijave protiv predstavnika Lige u Zrenjaninu i NN lica, koje je podnela Skupština grada Zrenjanina, a zbog navodnog remećenja javnog reda i mira na protestima održanim u Ečki. To je klasičan primer manipulacije i obmane javnog mnjenja u Zrenjaninu - rekao je Perkić. On je ovom prilikom zamolio u ime GrO LSV Zrenjanin Radovana Bulajića, koji je 6. jula, na sednici Skupštine o čijem legitimitetu odlučuje Upravni sud, izabran za predsednika Skupštine, da se informiše o osnovnim načelima rada te institucije, koja su propisana Zakonom o lokalnoj samoupravi, Statutom grada Zrenjanina i Poslovnikom o radu Skupštine grada.

- Članice i članovi Lige su imali pravo na okupljanja u Ečki i to pravo im je garantovano Ustavom Republike Srbije. Svaki protest je bio uredno prijavljen Policijskoj upravi u Zrenjaninu. I možda će nas naši principi, kojih se dosledno držimo već više od dve decenije, odvesti u opoziciju, ali samo tako ćemo pokazati da biramo sa kim ćemo u vlast - istakao je Perkić, ocenjujući da su najavljene prekršajne prijave skretanje pažnje sa činjenice da su SNS i SPS od političke scene Zrenjanina napravile političko pozorište najgore vrste.

- Tako će oni koji su glasali za Kneževića kao gradonačelnika dobiti gradonačelnika Bošnjaka. Radovan Bulajić ce pisati prekršajne prijave, umesto da, između ostalog, rešava probleme banatskih paora, izazvane posledicama velike suše i katastrofalnim stanjem melioracionog sistema - zaključio je Perkić.

(BILSV, 24.07.2012)




Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook