Ne dešava se sve u Novom Sadu i Beogradu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 07. 2014. | Komentara: 0

Ne dešava se sve u Novom Sadu i Beogradu

PANČEVO - Od 2012. godine u pančevačke škole, sportske klubove i udruženja građana stiglo je skoro 85 miliona dinara iz Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu za unapređenje fizičke kulture i sporta među mladima.

Marinika Tepic

Za talente, i naučne i sportske, izdvojeno je skoro tri miliona, a stipendira se i talentovana plivačica Anja Crevar, a u toku prošle nedelje doneta je i odluka o novoj raspodeli sredstava za prvu polovinu 2014. godinu, koja će biti zvanično objavljena za desetak dana. Kako piše Radio 021, iz Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu od pre dve godine počela su da stižu značajna sredstva u Pančevo, a na pitanje da li je to slučajno, jer je od tada na čelu ovog Pokrajinskog sekretarijata, Pančevka Marinika Tepić odgovara da pare ne pripadaju samo Novom Sadu i da će pomoći svima koji imaju prave ideje i rade na razvoju fizičke kulture kod mladih. Podaci su na početku njenog mandata pokazali da je do tada Južni Banat bio najzapostavljeniji kada je reč o pokrajinskim sredstvima za ovu oblast.

- Podržavamo decentralizaciju, da se ne dešava sve u Novom Sadu i u Beogradu. Novosađani su često autistični kada je reč o bilo čemu što nije u vezi sa okolinom Novog Sada ili Bačke. Bio mi je cilj da malo podignem Južni Banat, i naravno moj Grad Pančevo, jer ne bih bila tu gde jesam da moja stranka nije imala podršku Pančevaca. I ja, da se nisam bavila gimnastikom, baletom, umetnošću, ne bih možda imala toliko senzibiliteta za našu decu i pomagala im i iz Fonda za talente - rekla je Marinika Tepić.

Ona ističe da je veliki problem to što sportski klubovi koriste školske sale i terene, a ništa u njih ne ulažu, trošeći tako školsku infrastrukturu. Grad za vrhunski sport treba da obezbedi posebne resurse, jer su škole namenjene školarcima, upozorava Tepićeva.

(BILSV, 21. 07. 2014) 




Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook