Ne pristajemo na ustupanje gasne mreže i apoteka po hitnom postupku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 03. 02. 2017. | Komentara: 0

Ne pristajemo na ustupanje gasne mreže i apoteka po hitnom postupku

NOVI BEČEJ - Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Novi Bečej napustili su današnju sednicu odbijajući da se o ustupanju gasne mreže i apoteka, pored još 29 tačaka, raspravlja po hitnom postupku.

LSV

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nevena Subotić je prethodno tražila da se u duhu demokratske i konstruktivne saradnje izdvoji tačka koja zahteva hitnost rešavanja, a ostale povuku sa dnevnog reda. 

- Najmanje dve teme od izuzetnog značaja za meštane opštine zahtevaju prethodnu javnu raspravu: Izdavanje gasne mreže i i apoteka Doma zdravlja. Ništa manje nisu važne ni ostale tačke dnevnog reda da bi se odbornicima ostavilo samo 48 sati da prouče izuzetno obiman meterijal i pripreme svoje predloge u vidu amandmana. Tražili smo da se, zato, stavi na dnevni red samo tačka koja zahteva hitnost, a da se se nova sednica sa preostalim tačkama zakaže u razumnom zakonskom roku – navedeno je u saopštenju Opštinskog odbora LSV Novi Bečej.

Oni napominju i da je poslednja dopuna materijala odbornicima stigla noćas u 21.56 sati, što je, kako kažu, neprimereno.

- Bez obzira što je samo jedna tačka imala karakter hitnosti, predsednik Skupštine opštine sazvao je sednicu po hitnom postupku i pokušao da uz nju „poturi“ i ostalih 30 od kojih su neke od vitalnog značaja za život stanovnika opštine i za šta nema ni zakonski osnov. Odbornici LSV imaju odgovornost prema građanima koje predstavljaju i naglašavaju da, iako su u budžetu opštine Novi Bečej za 2017. godinu predviđena sredstva za reprogam duga Doma zdravlja, lokalna vlast ipak hoće apoteke da dâ u zakup privatnicima. Uobičajena je praksa da privatne apoteke nemaju interes da nabavljaju skupe, a neophodne lekove i više vode računa o svom poslovnom uspehu nego o zdravlju građana – ističu novobečejski ligaši.

Što se tiče izdavanja gasovodne mreže u naseljenim mestima Novi Bečej i Kumane, LSV navodi da se veći deo teksta obrazloženja odnosio na to kome će pripasti amortizacija i održavanje gasovodne infrastrukture, a tek u jednom pasusu je pomenuto da je revizorska kuća preporučila ovakav potez i zašto. Pored toga što je revizorska kuća koja je o tome odlučivala već bila tema žestoke rasprave u SO Novi Bečej, zbog problematičnog poslovanja poznatog organima gonjenja, veliku prepreku za raspravu o ovoj tački predstavlja i nedovoljan broj podataka koji su stavljeni na raspolaganje odbornicima.

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine nisu želeli da zapostave interes svojih sugrađana i zato su tražili od odbornika SNS-a, DS-a i SVM-a, koji čine opštinsku vlast, da se ponašaju odgovorno i podrže inicijativu o odlaganju rasprave o preostalim temama jer se, pored ostalog, radi o imovini građana opštine. Vladajuća većina nije prihvatila inicijativu odbornika LSV, te su oni napustili zasedanje lokalnog parlamenta.
 
 (BILSV, 03.02.2017)




Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook