Nedopustivo ponašanje u vezi sa izborima za mesne zajednice

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 08. 01. 2013. | Komentara: 0

Nedopustivo ponašanje u vezi sa izborima za mesne zajednice

ZRENJNIN – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton, komentarišući pomeranje datuma izbora za mesne zajednice, istakao je na današnjoj konferenciji za novinare da savremena praksa raspisivanja izbornog procesa u zemljama sa demokratskom tradicijom podrazumeva jasno naznačene procedure i strogo poštovanje termina, a da je zrenjaninska izborna praksa još uvek daleko od evropske.

LSV

On je ukazao da je raspisivanje izbora za Savete mesnih zajednica grada Zrenjanina učinjeno veoma brzo, nekih dva meseca pre najavljenog roka.
– Mnogi su bili iznenađeni samim raspisivanjem za 27. januar 2013. godine. Ipak, mesne zajednice su ušle spremne u ovaj brzopleto započet posao. Usaglašeni su Statuti mesnih zajednica, sa Odlukom o mesnim zajednicama grada Zrenjanina, formirane su izborne komisije i započeo je proces kandidovanja – rekao je Marton. Dodao je da je, za samo nekoliko dana, desetine kandidata prikupilo potrebnih 20 potpisa. On je podsetio i da je svaki kandidat imao obavezu da lično obezbedi prisustvo potpisnika pred komisijom.
– Kandidati su radili sve u skladu sa procedurom i terminima. Ali, onda je usledio hladan tuš. Izbori su pomereni za 3. februar 2013. godine. Mesne zajednice su primorane da čitav proces kandidovanja započnu od početka. Kandidati koji su već sakupili potrebne potpise i dokumentaciju, moraju da ponove čitav proces – istakao je Aleksandar Marton i napomenuo da Liga socijaldemokrata Vojvodine ovakvo ponašanje gradske vlasti smatra nedopustivim i da se nada da ovakve greške neće obesmisliti sam izborni proces.
– Apelujemo na gradske službe da u narednom periodu ozbiljnije shvate svoj posao i prestanu da prave greške koje nisu zabeležene u modernoj političkoj istoriji Zrenjanina. Seća li se iko izbora u Srbiji, Vojvodini ili Zrenjaninu, koji su zakazivani, pa odjednom pomerani, u pola termina? Očigledno je da vlast u Zrenjaninu postavlja standarde koji govore kako ne treba raditi i kako se krše zakonom propisane procedure i rokovi – upozorio je Marton. On je ovom prilikom pozvao sve građane i građanke Zrenjanina da se, bez obzira na, kako je ocenio, kardinalne greške prilikom zakazivanja izbora, uključe u proces kandidovanja i izbore za kvalitetniji život u svojim mesnim zajednicama i naseljenim mestima.

(BILSV, 08. 01. 2013.)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook