Nezaposlenim porodiljama mesečno po 10.000 dinara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2013. | Komentara: 0

Nezaposlenim porodiljama mesečno po 10.000 dinara

KIKINDA - Na predlog predsednice Skupštine opštine Kikinda Đurđine Jerinkić, nezaposlene Kikinđanke koje u ovoj godini postanu mame, dobijaće mesečno po 10.000 dinara sve dok njihove bebe ne napune godinu dana.

LSVOsim ovoga, sve porodilje, bez obzira na to da li su zaposlene ili ne, dobiće roditeljski dodatak 30.000 dinara, kao jednokratnu pomoć od opštine.

Opština Kikinda uvela je 2012. godine pomoć za nezaposlene porodilje, kada su majke dobijale po 10.000 dinara tri meseca nakon porođaja. Prošle godine u ovoj opštini rođene su 503 bebe, što je na nivou prethodnih godina.

- Nažalost, stopa nataliteta je niska ne samo u Kikindi, već i u svim mestima širom Vojvodine. U odnosu na popis iz 2002. godine, na teritoriji kikindske opštine beležimo čak preko 6.000 stanovnika manje. Stoga, smo odlučili da na neki način pomognemo svim parovima koji su nas obradovali novim sugrađaninom ili sugrađankom. Pomoć od 10.000 dinara, koju će porodilje koje nemaju posao dobijati 12 meseci, umesto tri, koliko su do januara 2013. dobijale, pomoći će im da bebama obezbede one najosnovnije stvari - istakla je Jerinkićeva.

Ona je navela da je to samo prvi korak i da će se opština Kikinda potruditi da u narednim godinama položaj majki bude još bolji.

- Kikinda je jedna od 62 opštine u kojima je broj umrlih duplo veći od broja rođenih i to treba da nas sve navede da stavimo prst na čelo. Mi nemamo čarobni štapić i ne možemo preko noći ispraviti nepravdu koja je naneta trudnicama, ali ćemo raditi na tome da podstičemo rađanje - naglasila je Đurđina Jerinkić.

(BILSV, 31.03.2013)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook