O ljudskim pravima brinuti svakog dana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 06. 12. 2016. | Komentara: 0

O ljudskim pravima brinuti svakog dana

ZRENJANIN – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton podsetio je danas na važnost poštovanja ljudskih prava u našem društvu, te da o tome ne treba govoriti samo u decembru, kada se obeležava Dan ljudskih prava, nego svakoga dana u godini.

LSV

- U Srbiji su, deklarativno, gotovo svi učesnici u političkom životu zagovornici tolerancije i poštovanja različitosti. Nažalost, stanje u stvarnosti je drugačije. Puno je pojedinaca koji svoj politički angažman grade na negiranju većine ljudskih prava. Takav vid političkog delovanja je prihvaćen u političkim kulturama zemalja nastalih na razvalinama bivše Jugoslavije – ukazao je Marton na konferenciji za novinare. On je dodao da Liga socijaldemokrata Vojvodine Srbiju vidi kao tolerantno društvo u kojem se poštuju sva  prava građana.

- Želimo da sve manjine imaju jednake šanse! Želimo da žene ne budu na marginama! Želimo da se niko ne etiketira zbog drugačijeg mišljenja i opredeljenja! Želimo da se poštuje pravo svakog građanina na rad! Pregovarački proces Republike Srbije sa Evropskom unijom u velikoj meri zavisi od nivoa poštovanja osnovnih prava. Srbija je otvorila pregovore o poglavljima 23. i 24. koja tretiraju oblast  temeljnih prava te pravde, slobode i sigurnosti. U ovom procesu Srbija mora učiniti iskorak u  pogledu zakonodavnog okvira poštovanja ljudskih prava, ali pre svega u njihovom  praktičnom sprovođenju – naglasio je on.

Marton napominje da LSV sa posebnom pažnjom prati i nivo poštovanja ljudskih prava u gradu Zrenjaninu. On ističe da postoje brojne manjkavosti, pre svega u aktivnostima institucija koje se bave ovom oblašću. Kako kaže, nije dovoljno propisati poštovanja ljudskih prava samo na papiru, a u praksi dopustiti da institucije koje se brinu o zaštiti prava građana ne postoje ili su lišene svakog aktivizma.

 (BILSV, 06. 12. 2016)



Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook