Obeležen Međunarodni dan socijalne pravde

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 24. 02. 2015. | Komentara: 0

Obeležen Međunarodni dan socijalne pravde

BAČKA TOPOLA – Oko 10 odsto stanovništva u Srbiji, živi u teškom siromaštvu, a mnoge društvene grupe nalaze se na marginama društvenog života, u nemogućnosti da ostvare pravo na zdravstvenu zaštitu, obrazovanje, stanovanje, istaknuto je na tribini koja je povodom obeležavanja Međunarodnog dana socijalne pravde održana u organizaciji Opštinskog odbora LSV Bačka Topola.

LSV

Učesnici tribine su napomenuli da su medju najugroženijima stariji od 65 godina, te da u toj populaciji 27 odsto nema penziju. Po podacima Crvenog krsta iz 2013. godine, u Narodnim kuhinjama se  hrani oko 34.500 ljudi, 3.000 više nego prethodne godine. Medju njima je 11.500 dece čiji su roditelji u tranziciji ostali bez posla. Potrebe su, međutim, znatno veće, ali zbog nedostatka sredstava broj korisnika ove pomoći je ograničen. Za 60 odsto korisnika to i jedini obrok dnevno.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 20. februar za Međunarodni dan socijalne pravde na zasedanju u novembru 2007. godine.  Obeležavanje tog datuma započelo je 2009. godine, a na taj dan promovišu se napori na uklanjanju problema siromaštva, isključenosti i nezaposlenosti. Socijalna pravda se zasniva na principima unapređenja borbe protiv siromaštva, promociji prava na rad, jednakosti polova i ostvarenju jednakih šansi za sve.


(BILSV, 24.02.2015)



Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook