Opština Kovačica prva podržala Deklaraciju o pravima Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 20. 05. 2013. | Komentara: 0

Opština Kovačica prva podržala Deklaraciju o pravima Vojvodine

KOVAČICA – Opština Kovačica je prva opština koja je dala podršku Vladi AP Vojvodine za donošenje Deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine. Od ukupno 39 odbornika u ovoj lokalnoj skupštini, za deklaraciju je glasao 21, među kojima su i odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine, a ovaj dokument nisu podržali odbornici Socijalističke partije Srbije, PUPS, Srpske napredne stranke i njihovi koalicioni partneri Slovačka stranka i grupa građana Zelena jabuka.

LSV

U toku diskusije, šef odborničke grupe LSV u SO Kovačiva Jan Gages je istakao da Liga od svog postojanja, a to je 23 godine, nije menjala svoj program, da se sve vreme zalaže za sudsku, izvršnu zakonodavnu  vlast, izvorne prihode i pravo na imovinu AP Vojvodine i za zaštitu prava APV. On je rekao i da je bilo mnogo drugih momenata koji su bili bolji za ovu deklaraciju, kao što su donošenja svih budžeta od 2006. godine, privatizacije NIS-a..

- Mislimo da je trebalo da se nađe pred poslanicima Skupštine APV kada je na dvodnevnom referendumu za potvrđivanje Ustava Srbije Vojvodina u velikoj meri ograničena u ostvarivanju svojih prava i nadležnosti. Tada nas nisu slušali mnogi vojvođanski političari, ali jesu građani. Ubedljiva većina stanovnika Vojvodine je bojkotovala takav Ustav. Ipak, odbornici LSV će podržati ovu Deklaraciju, jer su njene namere da Vojvodina, kao sastavni deo Srbije, dobije bolji položaj u našoj državi – istakao je Gages.

On je napomenuo i da je predložena Deklaracija bila iskorišćena za skretanje pažnje sa razgovora sa Prištinom i naglasio da je mašući Deklaracijom u desnoj ruci, levom rukom vlast potpisala sporazum sa Prištinom.
- Smatram da je neodgovorno i neopravdano govoriti o separatizmu u Vojvodini. Ne postoji  u ovoj Deklaraciji, a ni u Vojvodini ni „S“ od separatizma. Nije separatizam borba za bolji položaj pokrajine u kojoj se živi, za njeno finasiranje, za njenu imovinu, za njena bogatstva – zaključio je Gages.
 
(BILSV, 20.05.2013)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook