Osobe sa invaliditetom ne smeju biti nevidljive u društvu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 03. 07. 2012. | Komentara: 0

Osobe sa invaliditetom ne smeju biti nevidljive u društvu

ZRENJANIN – Osobe sa invaliditetom su ravnopravan deo našeg društva, nisu i ne smeju biti nevidljivi i kao takvi moraju biti i tretirani, istakao je danas predsednik Saveta za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u gradu Zrenjaninu Stevica Radu.

Stevica Radu

Na konferenciji za novinare on je podsetio da je Grad Zrenjanin usvojio Strategiju pristupačnosti do 2013. godine, da je već dosta urađeno nja njenoj implementaciji, ali da je gradska uprava u najvećoj meri i dalje nepristupačna osobama sa invaliditetom, starijim ljudima, trudnicama i roditeljima sa malom decom, što se mora promeniti.

– Uspeli smo da implementiramo neke od svojih ideja kroz ugovor Grada sa "Net busom", u kojem smo tražili da gradski prevoznik uvede niskopodne autobuse, što je već ostvareno, a nadamo se još većem broju takvih linija, pa i u međugradskom prevozu – rekao je Stevica Radu.

On je dodao i da je krajem prošle godine uneta u budžet za ovu godinu i Odluka o ostvarivanju prava na besplatan prevoz za osobe starije od 65 godina, ratne i vojne invalide, a da će članovi Saveta insistirati da se ova Odluka dopuni i drugim kategorijama lica sa invaliditetom.

– Proces stvaranja pristupačnosti je dugotrajan i skup, ali ga je moguće realizovati kroz redovno održavanje objekata i rekonstrukcije – ocenio je Radu i objasnio da se Savet, sem edukacijama, bavio i evaluacijom zgrada, pa je tako dobio mišljenje od Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Zrenjanina, a u vezi sa objektom Gradske uprave.
 
(BILSV, 03. 2012.)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook