Otvoreno pismo Vučeviću i Seviću zbog Elektrovojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 13. 12. 2012. | Komentara: 0

Otvoreno pismo Vučeviću i Seviću zbog Elektrovojvodine

NOVI SAD - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine uputila je danas pismo gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću i predsedniku Skupštine grada Novog Sada Siniši Seviću u kom ih poziva da hitno sazovu sednica Skupštine na kojoj će se odbornici upoznati sa problemom oduzimanja imovine Elektrovojvodine zbog čega će budžet Novog Sada biti oštećen.

LSV

- Obaveštavam Vas da su me kontaktirali zaposleni u Elektrovojvodini, zabrinuti zbog usvajanja Polaznih osnova za reorganizaciju JP EPS, koji će, po njihovom zaključku, voditi ka tome da se imovina Elektrovojvodine oduzima od Elektrovojvodine i dodeli novoosnovanom subjektu za obavljanje delatnosti upravljanja distributivnim sistemom Beogradu ili EPS-u. Tim zaključkom upozorava se i na to da prihod od prenosa struje više neće biti prihod Elektrovojvodine, nego preduzeća za distribuciju sa sedištem u Beogradu - navedeno je u pismu koje su u ime odborničke grupe LSV potpisale Aleksandra Jerkov i Zlata Peričin..

Dodaje se da isto važi i za planiranje investicija i održavanja, a delatnost prodaje električne energije isto se oduzima Elektrovojvodini i prenosi takođe novoosnovanom subjektu u Beogradu.

- Upozoravam Vas da će, ako se tako desi, budžet Novog Sada biti oštećen za ogroman prihod koji se u njega sliva, ili bi se u budućnosti mogao slivati, zbog toga što je sedište Elektrovojvodine u Novom Sadu. Zbog toga vas pozivam da u ovom trenutku preskočimo sve političke prepreke i razlike, jer je interes našeg grada i bolji život naših sugrađana u pitanju. Hitno sazovite sednicu Skupštine grada na kojoj će odbornici biti upoznati sa ovim problemom, i na kojoj će, nadam se, jednoglasno stati u zaštitu interesa Novosađana - navodi se u otvorenom pismu.

Jerkov i Peričin napominju da je zajednička dužnost svih koji predstavljaju svoje sugrađane, bez obzira na to kojim strankama pripadaju, zaštita njihovih interesa.

- Elektrovojvodina je srce novosadske i vojvođanske privrede i razvoja. Nju su Novosađani i građani AP Vojvodine, naši roditelji, gradili i izgradili. Svojim radom, kroz kredite koje su otplatili, kroz račune koje su redovno plaćali, po čemu su i danas Novosađani poznati. I danas Elektrovojvodina predstavlja najbolji i najrazvijeniji deo Elektroprivrede Srbije, kao kompanija sa najvećim procentom naplate u Srbiji, većim od 97%, i jedno od retkih javnih preduzeća koje ostvaruje profit i nije gubitaš.Ovo je i bio jedan od razloga zbog kog je Liga socijaldemokrata Vojvodine tražila da Elektrovojvodina, ali i svi drugi veliki sistemi koji su izgrađeni sredstvima građana Vojvodine, bude vraćena Vojvodini - ističe se u pismo odborničke grupe LSV koje je upućeno Vučeviću i Seviću.

(BILSV, 13.12.2012)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook