Pančevo trpi jer se vlast svađa oko mesta gradonačelnika

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 30. 04. 2013. | Komentara: 0

Pančevo trpi jer se vlast svađa oko mesta gradonačelnika

PANČEVO - Rebalans budžeta Grada usvojen je na sednici Veća pre više od dve nedelje, a i dalje nije moguće da se usvoji na sednici Skupštine grada, jer se sednica ne saziva zbog sukoba u vladajućoj koaliciji oko mesta gradonačelnika - kazao je danas predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Pančeva Miloš Veselinov.

LSVOn je na današnjoj konferenciji za novinare ocenio da ovakvo stanje više nije ozbiljno, već da je to sramota.

- Da li je ikoga sramota šta se događa u Pančevu, da li će iko pocrveneti zbog stanja u Gradu. Mi, odbornici, a nas je sedamdeset, primamo po skoro dvadeset hiljada dinara mesečno od građana Pančeva, da bi kao njihovi predstavnici u Skupštini, donosili odluke koje su važne za funkcionisanje i razvoj Grada. Odbornike Lige socijaldemokrata Vojvodine nije sramota, jer još od novembra prošle godine ukazujemo na problem oko gradonačelnika i nesuglasica raznih struja u strankama vladajuće većine - istakao je Veselinov.

On je napomenuo da su se odbornicima LSV u gradskoj skupštini prvo smejali, pa su im spočitavali kako napadaju bolesnog čoveka, pa su im govorili kako se gradonačelnik pojavljuje, pa se ne pojavljuje na poslu. Na kraju se vladajuća većina, kako kaže Veselinov, pravdala kako gradonačelnik nije ni potreban jer tim sve postiže, zbog čega je Pančevo i dovedeno do ovakve situacije.

- Došli smo do toga da nam je Grad maltene blokiran, jer se čeka da se završe pregovori oko Kosova da bi centrale stranaka u Beogradu mogle da se dogovore šta će biti sa Pančevom! Podsetiću da posao vlasti nije da se bori sa opozicijom, nego da radi ono za šta je izabrana i za šta dobija platu, a to je da izvršava nadežnosti i odgovara za funkcionisanje Grada. Ako je jedini uspeh to što će Al-Dahra doći u Pančevo, to nije uspeh ove gradske vlasti, to je posledica međudržavnog sporazuma i lokalni političari koji misle da će se se iza te vesti kriti ceo mandat, nemaju nikakve veze sa dovđenjem Al-Dahre, nego prepisuju sebi zasluge zarad jeftinih političkih poena. LSV smatra da su jedino rešenje vanredni lokalni izbori, jer da li mislite da će sve funkcionisati normalno posle ovolikih nesuglasica između vladajućih partija i pojedinaca? - upitao je na kraju Miloš Veselinov.

(BILSV, 30.04.2013)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook