Pojačati zrenjaninski lobi u Skupštini AP Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 29. 01. 2013. | Komentara: 0

Pojačati zrenjaninski lobi u Skupštini AP Vojvodine

ZRENJANIN – Kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini APV mr Vojislav Matić istakao je danas da će njegov zadatak, ukoliko uđe u parlament, biti stvaranje uslova za bolji i kvalitetniji život svih građana Zrenjanina, te da će sebe staviti u ulogu servisa za sve njih.

LSV

On je na konferenciji za novinare podsetio da je od deset poslanika LSV, koji su deo vladajuće koalicije u AP Vojvodini, čak troje iz Zrenjanina, te da bi još jedan poslanik iz tog grada dodatno pojačao poslanički lobi koji se bori za interese Zrenjaninaca i Zrenjaninki.
Matić je dodao da će, time što će biti spona između Zrenjanina i pokrajinskih institucija, u mnogome doprineti da se u gradu i okolnim mestima reše aktuelni problemi.
– Na moju pomoć mogu da računaju i sva udruženja građana i gradske institucije, što će rezultirati poboljšanom saradnjom sa pokrajinskim sekretarijatima. Insistiraću i na boljem položaju svih mesnih zajednica, a već smo otvorili temu formiranja gradskih opština i decentralizacije Zrenjanina – istakao je kandidat LSV za poslanika u Skupštini AP Vojvodine.  Funkcioner LSV Branislav Knežević pozvao je zrenjaninsku vlast da izađe u javnost sa informacijama šta je uradila do sada, umesto što, kako je rekao, već sedam meseci kritikuje prethodnu.
– Kritika je svačije pravo, ali oni to rade od 6.jula. Umesto toga, krajnje je vreme da kažu šta su to oni uradili, sem kadrovskih smena, stranačkog zapošljavanja i borbe za skupštinsku većinu od sednice do sednice – rekao je Knežević, koji je ujedno i bivši direktor JP “Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina”. Po njegovim rečima, sve ono čime se aktuelna vlast hvali je omogućeno tokom mandata njihovih prethodnika.
– U to spadaju i magistrala, proširenje proizvodnih kapaciteta Drekslmajera i Fulgara... Ono što smo od njih čuli u predizbornoj kampanji jeste obećanje da će, kada oni dođu na vlast, u Zrenjanin dovesti četiri nova investitora. Koliko god mi to želeli, za sada su to pusta obećanja. Umesto toga oni nisu uradili ni jedan projekat – ocenio je Branislav Knežević, dodajući da su nerealna i obećanja da će obilaznica biti završena u martu ili aprilu ove godine.
– Još nije završena eksproprijacija zemljišta, javne nabavke i izbori izvođača radova nisu ni na vidiku, a projekat mora da potvrdi i Državna revizorska komisija. U najboljem slučaju, kada bi se radilo ekspresno, ovaj posao bi mogao da se završi tek za oko pet meseci. Tako da je i ovo, sem ukoliko ne nameravaju da rade protivzakonito, još jedna bajka u koju ja ne verujem – istakao je Branislav Knežević, podsećajući da je zrenjaninska vlast do sada bila uspešna jedino u tome da Zrenjanin bude prepoznatljiv kao primer najgoreg grada u Srbiji, što se pokazalo prilikom nespremnosti gradskih čelnika i nadležnih preduzeća da se izbore sa nedavnim snežnim padavinama.

(BILSV, 29. 01. 2013.)



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook