Posle telefona, Domu zdravlja isključili i internet

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 06. 03. 2019. | Komentara: 0

Posle telefona, Domu zdravlja isključili i internet

Novi Bečej, 06. mart 2019 - Posle skandalozne situacije, kada su isključeni telefoni Hitne pomoći i svi ostali telefoni Doma zdravlja u Novom Bečeju, a rukovodstvo ove institucije i lokalne samouprave nije obezbedilo alternativno rešenje više od 18 sati, Domu zdravlja sada je isključen i internet. Elektronski zdravstveni kartoni pacijenata na ovaj način su postali nedostupni medicinskom osoblju, što potencijalno može predstavljati pretnju po zdravstvenu bezbednost građana.

LSV

Dodatni veliki problem korisnika usluga ove institucije je što je sistem zakazivanja pregleda u specijalističkim ordinacijama bolnice „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu, instituta u Sremskoj Kamenici i ostalim zdravstvenim ustanovama onemogućeno bez elektronskog pristupa njihovoj mreži. Ovo je samo jedan od problema koje opštinska vlast i rukovodstvo Doma zdravlja nisu sposobni efikasno da reše. U toku protekle nedelje pojavio se i problem sa centralnim grejanjem, pa se dešavalo da su ordinacije i čekaonice bile nedovoljno zagrejane.

Skoro završen projekat zamene kotlova u Domu zdravlja, koji su do realizacije priveli predstavnici tadašnjeg rukovodstva opštine iz Lige socijaldemokrata Vojvodine, nova opštinska vlast SNS - DS je obustavila ne mareći o interesu građana, nego isključivo odmeravajući političke poene koje će izgubiti ako se sazna da ga je pokrenula politička konkurencija. Tako su doveli u nezavidnu situaciju i pacijente i medicinsko osoblje. 

Očekujemo od rukovodstva ova dva organa, Doma zdravlja i Opštine, da pokažu ozbiljnost kada su ovakve situacije u pitanju i da ispred stranačkih, stave interese građana opštine Novi Bečej.

Predsednik Opštinskog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi Bečej 
Saša Šućurović



Odbori LSV | Petak, 14. 12. 2012. | Komentara: 0

Vlast u Bečeju nekoordinisana i nejedinstvena

BEČEJ - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej upitao je danas lokalnu vlast ko će preuzeti odgovornost zbog neosnovane i brzoplete izjave novinarima o proglašenju vanrednog stanja.
Odbori LSV | Četvrtak, 13. 12. 2012. | Komentara: 0

Otvoreno pismo Vučeviću i Seviću zbog Elektrovojvodine

NOVI SAD - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine uputila je danas pismo gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću i predsedniku Skupštine grada Novog Sada Siniši Seviću u kom ih poziva da hitno sazovu sednica Skupštine na kojoj će se odbornici upoznati sa problemom oduzimanja imovine Elektrovojvodine zbog čega će budžet Novog Sada biti oštećen.
Odbori LSV | Sreda, 12. 12. 2012. | Komentara: 0

Vučević lično odgovoran za katastrofalno stanje u Novom Sadu

NOVI SAD, 12. decembar - Gradonačelnik Miloš Vučević je lično, a zatim i celokupna nova gradska vlast direktno su odgovorni za svakog ko se na ulici povredio, čiji je automobil zaglavljen i za svu ostalu štetu koju Grad trenutno trpi ili će je trpeti u budućnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook