Vlast u Bečeju nekoordinisana i nejedinstvena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 14. 12. 2012. | Komentara: 0

Vlast u Bečeju nekoordinisana i nejedinstvena

BEČEJ - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej upitao je danas lokalnu vlast ko će preuzeti odgovornost zbog neosnovane i brzoplete izjave novinarima o proglašenju vanrednog stanja.

LSVU saopštenju za javnost oni pitaju da li su opet novinari krivi za sve i da li je bolje da opština osnuje Medijski centar koji bi, kako navode, bio protivzakonit, ali bi bio po volji opštinskoj vlasti jer bi prenosila vesti po njihovoj volji.
Naime, u ponedeljak, 10. decembra mediji su objavili da je u nekoliko vojvođanskih gradova uvedena vanredna situacija zbog snežnih padavina i zavejanih puteva, a među tim gradovima spomenut je i Bečej. Opštinska vlast je demantovala ovu vest, ali nije dato objašnjenje kako i od koga su novinari dobili informaciju o uvođenju vanredne situacije u opštini Bečej.
- Očigledno je da lokalna vlast u Bečeju nije jedinstvena, niti koordinisana. Kako bi i bila kada predsednik opštine i pojedini članovi veća zapostavljaju svoj delokrug posla radeći posao drugih službi, ne bi li tako pribavili jeftine političke poene kod građanki i građana – navedeno je u saopštenju bečejskih ligaša.
Dodaje se da je vest o  uvođenju vanredne situacije iznenadila stanovnike opštine Bečej, jer je snabdevanje strujom i vodom bilo uredno, prodavnice su bile snabdevene osnovnim životnim namirnicama, zdravstvena služba je funkcionisala, a glavne ulice u gradu su bile uglavnom očišćene. U ponedeljak i utorak nisu radile jeidno osnovne i srednje škole, dok su vrtići bili otvoreni.
- Gde je mehanizacija za održavanje puteva firme koja je od strane opštinskih organa vlasti angažovana na održavanju puteva u zimskom periodu? Šta rade komunalni redari? Izgleda da je rejon njihovog rada uži centar grada, da se pazi da se slučajno ne nagaze zelene površine, dok neočišćeni trotoari nisu njihov delokrug. Zato i ne treba da čudi što se pešaci kreću kolovozom i da zbog neočišćenog snega na trotoarima dolazi do povreda u vidu uganuća ili preloma. Zašto se opštinski organi vlasti sete PIK Bečeja samo kad im treba pomoć, dok kad je PIK Bečeju potrebna pomoć, vlast, u najmanju ruku, ostaje gluva, nema i nenadležna – navodi se u saopštenju OO LSV Bečej.

(BILSV, 14.12.2012)





Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook