Propuštena prilika da se napiše Plan razvoja grada po meri građana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 06. 10. 2023. | Komentara: 0

Propuštena prilika da se napiše Plan razvoja grada po meri građana

Zrenjanin, 6. oktobar 2023 - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanin danas je na sednici gradske skupštine ukazala na štetnost loše urađenog Plana razvoja grada za period 2023-2030. godina. 

LSV

Smatramo da je propuštena prilika da se jedan od najvažjijih strateških dokumenata za razvoj grada uradi ozbiljno, stručno i temeljno. Dokument je lišen suštine, čini se kao ispunjavanje puke forme, napisan je kao politički pamflet, spisak lepih želja, izmanipulisana slika stvarnosti. A stvarnost je u Zrenjaninu tmurna, Zrenjaninci nemaju ni vodu, guše se u zagađenom vazduhu, a našu zemlju su, kao i dostojanstvo grada Zrenjanina, predstavnici aktuelne vlasti poklonili strancima. Veliki infrastrukturni projekti, kao što su obilaznica i auto-put Beograd - Zrenjanin - Novi Sad, nisu realizovani, te se grad ne razvija nego iz njega masovno odlaze ljudi. Ono što posebno zabrinjava je činjenica da su javne finansije u Srbiji strogo centralizovane – 91% sredstava se sliva u državni budžet, te u takvim uslovima nije moguće govoriti o razvoju grada. Opštine i gradovi su centralizacijom dovedeni do prosjačkog štapa.

Odbornici su, osim kritika aktuelnoj vlasti, uputili i konstruktivne predloge za rešavanje alarmantnih problema sa kojima se naš grad suočava, kao što je inicijativa za obnovu železničkog saobraćaja na relaciji Zrenjanin - Beograd.

Vladajuća većina nije udostojila odgovora na važna pitanja niti predstavnike građana u Skupštini grada kao ni same građane i građanke, čime se nastavlja 11 godina dug bahati i ignorantski odnos po kom je poznata. Ono što ohrabruje i nas i građane i građanke Zrenjanina je to što se ova i ovakva vlast nakon izbora neće pitati o razvoju i pravcu vođenja grada. 

Informativna služba
Gradskog odbora Vojvođani - Liga socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin




Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook