Situacija u Pančevu dogorela do noktiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 11. 04. 2013. | Komentara: 0

Situacija u Pančevu dogorela do noktiju

PANČEVO – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine upozorava da je nedopustivo da pančevački mediji i građani budu taoci obračuna nekoliko struja u Srpskoj naprednoj stranci. Predsednica Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige Marinika Čobanu, osvrnušvi se na tekstove u prošlom broju „Pančevca“, rekla je da mediji ne mogu biti posluženi na „tanjiru“ bilo kojoj stranci, ocenjujući da je situacija „dogorela do noktiju“ i da Liga neće ćutati.

LSV

Kako je istakla, ligaši su odlučili da reaguju, ne samo kao članovi stranke i odbornici, već kao građani Pančeva, zabrinuti zbog činjenice da je „Pančevac“, kao sredstvo javnog informisanja, postao „plen“ stranačkog prepucavanja dve ili tri struje u Srpskoj naprednoj stranci.

Čekaće se stav centrala

– Sukobi unutar SNS-a rezultirali su između ostalog i nastupom njihovog člana na tribini RTV Pančevo i dubokom krizom koja je nastala zbog toga zato što Pančevo već mesecima nema gradonačelnika. U tom kontekstu smatramo da je nedopustivo da građani budu taoci konflikta unutar SNS-a i da sve odluke koje se tiču nas, pre svega kao građana, kao i da mediji koji treba da budu oštrica svesti, budu postavljeni na „tanjir“ jednoj političkoj partiji koja ne zna šta hoće. Da li joj je kandidat Krkobabić, da li Malobabić ili Radanov – ukazala je Čobanuova. Dodala je da se nijedna bitna odluka o Pančevu neće donositi u našem gradu, već će dve najveće stranke u pančevačkoj vlasti SNS i koalicija oko SPS čekati stav svojih centrala.
– A pošto se centrale bave kosovskim pitanjima, ko zna kada ćemo mi doći na red. Prosto ne možemo da ćutimo, moramo da ukažemo javnosti, ne da je došlo krajnje vreme, nego je dogovorelo do noktiju. Moramo da se kao građani suprostavimo i kažemo da smo taoci borbe struja u jednoj stranci i da od toga zavisi naš život – navodi Marinika Čobanu.

Naći rešenje za RTV Pančevo


Govoreći o nedavno održanoj tribini RTV Pančevo i o budućem statusu našeg medija, Marinika Čobanu smatra da tu postoji rešenje - osnivačka akta RTV Pančeva mogla bi biti preneta na neki Nacionalni savet, znajući da naša medijska kuća ima programe na jezicima nacionalnih manjina.
- RTV Pančevo je uvela redakcije za nacionalne manjine. Možda ću zvučati negativno, ali to ne želim. RTV je to uradila, ne zato što gaji topla osećanja prema njima, već da bi izbegla proces privatizacije. To je tada bilo solomonsko rešenje. Tada je jedna od opcija bila da se jedno drugo telo na nivou Grada osnuje kojem bi se prenela osnivačka prava RTV sa jedinice lokalne samouprave – podsetila je Čobanuova. Ona je rekla i da postoje takvi primeri u Vojvodini, poručujući da nije tačno da Evropska unija traži privatizaciju medija.

(BILSV, 11. 04. 2013.)




Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook