Skupština grada pretvorena u servis aktuelne vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 21. 04. 2015. | Komentara: 0

Skupština grada pretvorena u servis aktuelne vlasti

ZRENJANIN – Odbornici i odbornice Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina danas nisu prisustvovali vanrednoj sednici Skupštine grada jer je ovo već četvrta po redu koja se zakazuje po hitnom postupku. Kako je navedeno u saopštenju tamošnjeg odbora LSV, u Poslovniku Skupštine grada stoji da kada postoje opravdani razlozi, koji moraju biti obrazloženi, rok pozivanja na sednicu može biti kraći od predviđenog.

LSV– Već četvrti put za redom odbornici i odbornice dobijaju materijal za sednicu svega 24 časa pre održavanja. Nemaju vremena da se pripreme, da podnesu pismenim putem predloge za izmene i dopune dnevnog reda i amandmane. Samim tim se uskraćuje i ograničava sloboda izražavanja predstavnika naroda – navodi se u saopštenju. Dodaje se da svakako ponekad postoji potreba za hitnim sazivanjem sednice Skupštine grada, ali da su to izuzeci u demokratskom društvu, dok je to u našem društvu postala praksa, čime se namerno i planski uskraćuje i ograničava demokratija.
– Skupština je postala sredstvo aktuelne vlasti za ispoljavanje lične samovolje. Podsećamo da je odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine - Zrenjanin poslala Inicijativu za pokretanje postupka za ocenu ustavnosti ili zakonitosti Ustavnom sudu jer je napredna vlast 2013. godine promenila Poslovnik grada i ograničila vreme izlaganja za govornicom na deset minuta po odborničkoj grupi, za usmeno podnošenje predloga za izmene i dopune dnevnog reda, kao i vreme za reklamiranje povrede Poslovnika i korišćenje prava na repliku. Na taj način je vlast demonstrirala svoj autoritarni karakter i dodatno ugušila demokratski princip Skupštine, kao predstavničkog tela svih građana – upozoravaju zrenjaninski ligaši. Zbog toga GrO LSV Zrenjanin upozorava gradsku vlast da se neznanje i bahatost ne mogu sakriti diktatorskim metodama, koje će se toj istoj vlasti vratiti kao bumerang već u decembru.

(BILSV, 21. 04. 2015)



Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook