Šta je sa Regionalnim centrom za reciklažu otpada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 07. 03. 2017. | Komentara: 0

Šta je sa Regionalnim centrom za reciklažu otpada

ZRENJANIN – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Vladimir Milošev zatražio je danas od gradskog rukovodstva da javnost obaveste o tome dokle se stiglo sa obećanim Regionalnim centrom za reciklažu otpada.

LSV

On je u saopštenju podsetio da je u decembru 2014. godine aktuelna vladajuća koalicija najavila da je dvogodišnja saradnja sa stručnjacima iz Švedske i ekologa iz Zrenjanina i susednih opština Žitište i Sečanj, rezultirala projektom za osnivanje Regionalnog centra za upravljanje otpadom što bi bila prva faza za kasniju izgradnju Regionalnog centra za reciklažu otpada. Tom prilikom pomenuto je da je investicija te prve faze vrednosti 26 miliona evra, od čega je 85% deo koji finansira Švedski partner. 

- Međutim, do današnjeg dana niti je izgrađen i krenuo sa radom Regionalni centar za prikupljanje, razvrstavanje i odlaganje otpada, a kamoli postrojenja za reciklažu otpada. 
Pored toga što bi rešio višegodišnji problem deponija, taj centar bi mogao biti značajan izvor prihoda. Ali, ovako građani Zrenjanina pored svih uskraćenosti zbog kojih spadaju među najsiromašnije građane u Vojvodini, usled siromašnog života, nezaposlenosti i nedostatka zdrave pijaće vode, umorni od neispunjenih obećanja nastavljaju da slušaju jedno, a žive u potpuno drugoj, teškoj stvarnosti – naglasio je Milošev.

Dodao je da se građanima ne smeju olako davati obećanja koja, očigledno, niko nema nameru da ispuni, i zahteva od gradske vlasti da konačno uradi nešto korisno za grad i građane, jer dosadašnji rezultat teži nuli.

 (BILSV, 07.03.2017)



Odbori LSV | Subota, 04. 05. 2013. | Komentara: 0

Pančevci obeležili rođendan Vojvodine

PANČEVO – Povodom 165 godina formiranja velikog Vojvodstva – Srema, Banata, Bačke i Baranje, predstavnici Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine položili su venac na spomenik vojvode Stevana Šupljikca, na platou ispred Gradske bolnice.
Odbori LSV | Utorak, 30. 04. 2013. | Komentara: 0

Pančevo trpi jer se vlast svađa oko mesta gradonačelnika

PANČEVO - Rebalans budžeta Grada usvojen je na sednici Veća pre više od dve nedelje, a i dalje nije moguće da se usvoji na sednici Skupštine grada, jer se sednica ne saziva zbog sukoba u vladajućoj koaliciji oko mesta gradonačelnika - kazao je danas predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Pančeva Miloš Veselinov.
Odbori LSV | Utorak, 30. 04. 2013. | Komentara: 0

Radnička prava ugrožena

ZRENJANIN – Problem nezaposlenosti i povrede radničkih prava nikad nije bio izraženiji i aktuelniji, istakao je danas odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Tibor Vaš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook