Strankama fotelje, a nezaposlenost raste

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2013. | Komentara: 0

Strankama fotelje, a nezaposlenost raste

ZRENJANIN – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Zrenjanina, Predrag Perkić ocenio je danas da je jučerašnja sednica Skupštine pokazala da vladajuća koalicija još uvek ne počiva na principima međustranačkog poverenja, demokratije i želje za radom u interesu građana i građanki.

LSV

- Umesto toga, stranke vladajućeg bloka nisu odmakle dalje od 6. jula, kada su lovile odbornike drugih stranaka, kada su divljački upali u Skupštinu sa privatnim obezbeđenjem, koje je legitimisalo sve one koji su pokušali da prisustvuju, inače zakonom propisano javnoj, sednici, pa čak i novinare; kada su odvrtali šrafove na vratima kabineta u Gradskoj kući. Od tada je prošlo nešto manje od godinu dana, a građani Zrenjanina su i dalje svedoci stranačkog potkusurivanja, kupovine, praznih obećanja i skandala - rekao je Perkić i podsetio da je juče, nakon više od devet meseci vladavine koalicije okupljene oko SNS i SPS, imenovan i nov zamenik sekretara Skupštine.
- Ova osoba, sumnjive biografije, za koju još uvek nije potvrđeno da li poseduje sve uslove da obavlja ovu funkciju, je nov u nizu primera stranačkog zapošljavanja. Predsednik Skupštine grada Zrenjanina će sada, pored zamenika, tri pomoćnika i sekretara, imati i zamenika sekretara - napomenuo je odbornik LSV, upozorivši da će nova imenovanja nestručnih lica kao posledicu imati donošenje protivzakonskih akata, što se potvrdilo i u slučaju oduzimanja mandata odbornicima opozicije.
- Mi, u Ligi socijaldemokrata Vojvodine, ćemo uvek upozoravati na kršenje zakona, pa isto tako danas pitamo da li juče imenovana zamenica sekretara Skupštine ima tri godine radnog iskustva? Da smo u pravu jer upozoravamo na ovakve stvari odmah se i potvrdilo, jer su odbornici vladajuće većine razrešili članove školskih odbora, iako im mandat traje do sledeće godine. Umesto starih, postavljeni su novi, stranački, kadrovi - rekao je Perkić. On je podsetio i da je na jučerašnjoj sednici Zaštitnik građana grada Zrenjanina dobio trećeg zamenika, koji je, kako je rekao, takođe stranački kadar. Perkić je najoštrije osudio ovakvo ponašanje stranaka vladajuće koalicije i pozvao ih na odgovornost prema građanima i građankama Zrenjanina.
- Jer, dok se oni međusobno kupuju foteljama i funkcijama, zvanični podaci govore da je nezaposlenost u Srednjebanatskom okrugu, u odnosu na prošlu godinu, porasla za 5,8 odsto, a da je najveći porast nezaposlenosti zabeležen upravo u Zrenjaninu i to za čak 8,1 odsto - upozorio je Predrag Perkić.

(BILSV, 09. 04. 2013.)



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook