Stvoreni uslovi za vanredne lokalne izbore u Pančevu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 22. 05. 2013. | Komentara: 0

Stvoreni uslovi za vanredne lokalne izbore u Pančevu

PANČEVO  – Liga socijaldemokrata Vojvodine naglašava da su se konačno stvorili uslovi za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u Pančevu nakon jučerašnje zvanične  ostavke gradonačelnika dr Svetozara Gavrilovića – ukazao je na današnjoj konferenciji za novinare portparol Gradske organizacije LSV Pančevo Vladan Keljević.

LSV

On je istakao da svaka ponovna prekompozicija u vladajućoj koaliciji ne bi bila ništa drugo do zabijanja glave u pesak koalicione vlasti, a „perje bi i dalje letelo medju njihovim koalicionim partnerima“.

- To gradjani Pančeva nisu zaslužili, gradjani Pančeva nisu za to glasali, gradjani Pančeva nisu za to dali svoj novac. Naša lokalna zajednica nije zaslužila da postane poznata po javnim funkcionerima, koji imaju krivična dosijea. Prvo smo bili poznati kao grad trovačnica, a sada kao grad kriminalaca i političkih marifetluka i sigurni smo da Pančevci to nisu birali – ukazao je Keljević i dodao:

- Setite se samo reakcija kada smo još pre sedam meseci upozoravali da će do ovoga doći, setite se kada smo govorili da nema gradonačelnika, a oni govorili da nema nikakvih problema unutar koalicije i da gradonačelnik sigurno ostaje na toj funkciji i kako možemo da napadamo bolesnog čoveka. A šta se sad desilo?

Keljević je upitao i da li je sedam meseci čekanja bilo potrebno da se do toga dodje, i to bez dogovora. Kako je rekao, vladajuća koalicija mora da se dogovori još i šta kome treba smestiti i za koga napraviti neko novo mesto.

- Nije sramota pogrešiti ali je nedopustivo lagati ljude i to za njihove novce i zato je to sramota za Pančevo i nema drugog rešenja od vandrednih izbora o kojima već govorimo nekoliko meseci. Zato očekujemo hitno raspisivanje lokalnih izbora! – zaključio je Vladan Keljević.

(BILSV, 22.05.2013)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook