Toplani više za marketing nego Zelenilu za subvencije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 26. 12. 2012. | Komentara: 0

Toplani više za marketing nego Zelenilu za subvencije

NOVI SAD – Savet za komunalne poslove Skupštine grada usvojio je bez otvaranja rasprave, programe poslovanja i investicionih ulaganja komunalnih preduzeća za dogodine, ZIG-a, „Vodovoda i kanalizacije”, „Novosadske toplane”,  „Čistoće”, „Tržnice , „Gradskog zelenila”, „Lisja”, „Informatike”, Gradskog saobraajnog preduzeća „Novi Sad”, „Puta” i „Parking servisa”.

LSVKako piše Dnevnik, jedinu primedbu u vezi ove dve tačke dnevnog reda imala je članica Saveta Milica Vlaisavljević, kojoj nije bilo logično što je Novosadska toplana, Programom poslovanja previdela čak 24 miliona dinara za reklamu i prezentacije, pošto je „Toplana”, inače, najveći gubitaš među komunalnim preduzećima.
– Grad će u 2013. godini „Gradskom zelenilu” dati 20 miliona dinara za kapitalne subvencije, a „Toplana„ se razmeće, i u vreme ekonomske krize izdvaja veliki novac za reklamiranje – rekla je Vlaisavljevićeva. Njoj je odmah na sednici iz „Toplane„ odgovorila Vukica Gavrilović navodeći da je 24 miliona predviđeno za prezentaciju novog načina naplate po utrošku toplotne energije, koji startuje od naredne grejne sezone. Vlaisavljevićeva je imala zamerke i što grad nije predvideo ko će da nadomesti razliku preduzećima u računima komunalnih uluga između pune cene računa i računa umanjenih za 30 odsto, koliko imaju popust kod plaćanja komunalnih računa porodice sa troje i više dece. Ona je kazala da su komunalne firme u finansijskim problemima, i da broj dece u porodicama ne može da bude merilo za finansijske olakšice, jer je kriza sveopšta, pa sirotinje ima i na drugoj strani.
 
(BILSV, 26. 12. 2012.)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook