U Pančevu ozvaničeno stranačko zapošljavanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2013. | Komentara: 0

U Pančevu ozvaničeno stranačko zapošljavanje

PANČEVO – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo saopštio je danas da su građani Pančeva još jednom obmanuti od strane Gradske vlasti i Srpske napredne stranke.

LSV

U zvaničnom Dopisu, čija kopija kruži društvenim mrežama, sada već penzionisani direktor JKP Higijene Jovan Biočanin (SPS) se obraća povereniku SNS Željku Sušecu sa informacijom koliko i koje je ljude zaposlio po nalogu SNS i koje će ljude zaposliti u 2013. godini, jer u 2012. nije u mogućnosti zbog, kako kaže, kršenja Zakona o budžetskom finansiranju.

Direktor javnog komunalnog preduzeća se službeno obraća povereniku lokalnog odbora da pita šta treba da radi?!?
Da li je ovo način na koji se vode preduzeća i grad?
Da li je ovo politika SNS?

Ovaj Dopis je razlog zašto je gospodin Biočanin i bio penzionisan po hitnom postupku. Nesrećna okolnost za penzionisanog direktora JKP Higijene je to što je ostavio pisani trag o pritisku SNS na njega da zaposli radnike koje oni predlažu.

Pitamo se koliko ima ovakvih primera po javnim preduzećima. Samo je ovaj izbio na videlo. Maltene polovina Budžeta grada Pančeva se odvaja za plate u javnom sektoru i na usluge po ugovorima.
    
Ovaj Dopis kruži internetom i društvenim mrežama, zanimljivo je da mediji u Pančevu nisu reagovali, kao ni policija, pa makar i floskulom „da nadležne institucije rade na tom slučaju“.

Podsećamo da su odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u više navrata postavljali odborničko pitanje o broju novozaposlenih ljudi po javnim, javno komunalnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Grad Pančevo, ali do dan danas nismo dobili odgovor.

Dokument koji je bivši direktor JKP Higijana Pančevo poslao povereniku SNS Željku Sušecu, možete preuzeti ispod ovog teksta.

(BILSV, 17.04.2013)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook