U Zrenjaninu sve stoji - radovi na kući dr Županskog i dalje bez pomaka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 20. 06. 2023. | Komentara: 0

U Zrenjaninu sve stoji - radovi na kući dr Županskog i dalje bez pomaka

Zrenjanin, 20. jun 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani ponovo postavlja pitanje predstavnicima zrenjaninske vlasti šta se dešava sa radovima na rekonstrukciji i restauraciji kuće dr Slavka Županskog u Svetosavskoj ulici, budući da je planirano da budu završeni do kraja prošle godine.

LSV

Podsećamo, pre 6 meseci smo pokrenuli ovo pitanje, i naravno u skladu sa bahatom tradicijom naprednjačke vlasti dugom sada već 11 godina, nismo dobili nikakav odgovor, a na gradilištu, već duže vreme, nema nikakvih aktivnosti.

Tri godine su pustili da prođe između dana kada je odlukom Skupštine grada otkupljena kuća do početka radova, a danas vidimo da radovi i dalje nisu mnogo odmakli, rokovi se probijaju, a gradska imovina propada.

Restauracija je neophodna kako bi se objekat zaštitio od propadanja i priveo nameni izložbeno-muzejskog prostora.

Dr Slavko Županski obavljao je funkciju velikog župana Torontalske županije od 1918. do 1919. godine. Osim istorijskog i simboličkog značaja, kuća ima i značajnu arhitektonsku vrednost, jer je projekat njene rekonstrukcije izradio Dragiša Brašovan, jedan od najznačajnijih srpskih arhitekata 20. veka.

Nije više reč o tome da gradski čelnici ne brinu o kulturi, jer gde god pogledamo vidimo koliko je naš grad ruiniran, u svim oblastima.

Svima nam je jasno da se ne odnose domaćinski prema imovini grada, izgleda da oni ne brinu ni o čemu osim o sopstvenim interesima. Takođe nam je jasno da je Zrenjanincima dosta laži, pokazali smo da nas više niko ne može zaplašiti i da nećemo ćutke gledati kako uništavaju naš grad! 

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani
u Skupštini grada Zrenjanina



Odbori LSV | Nedelja, 17. 09. 2023. | Komentara: 0

Marton: Zrenjaninom se vlada nasiljem. Ova vlast mora da ode!

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je da su se građani preksinoć u tom gradu okupili po 18. put jer su protiv nasilja, protiv nasilne vlasti koja već duže od deceniju čini sve da građanke i građani Zrenjanina ne žive normalno. 
Odbori LSV | Subota, 16. 09. 2023. | Komentara: 0

Begović: Opozicija će pobediti na lokalnim izborima u Zrenjaninu!

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Bojana Begović zatražila je da se hitno objave imena napadača na Predraga Voštinića, građanskog aktivistu iz Kraljeva, koji je napadnut pre nekoliko dana. Ona je na 18. po redu protestnom skupu „Zrenjanin protiv nasilja“, koji je nazvala slobodnom zonom, navela da su svi koji su došli odabrali da budu slobodni. 
Odbori LSV | Sreda, 06. 09. 2023. | Komentara: 0

Ljudima u selima obezbediti adekvatnu zdravstvenu zaštitu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani zahteva da se problem dostupnosti primarne zdravstvene zaštite ljudima koji žive u seoskim sredinama u Zrenjaninu reši.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook