Umanjenje štete ne oslobađa krivce za štetan ugovor

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 22. 05. 2013. | Komentara: 0

Umanjenje štete ne oslobađa krivce za štetan ugovor

NOVI SAD, 22. maj  – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja vest da je odlukom Vrhovnog kasacionog suda umanjen odštetni iznos koji Novi Sad treba da plati zbog štetnog ugovora koji je u ime grada potpisan sa ATP Vojvodinom. Umanjenje odštete za oko deset miliona evra je ušteda koja je itekako značajna za Grad.

LSV

Međutim, umanjenje štete ne znači da neko može biti oslobođen od odgovornosti za štetan ugovor.  

Liga socijaldemokrata Vojvodine je u više navrata pozivala nadležne institucije da se detaljno i do kraja ispita odgovornost svih koji su na bilo koji način učestvovali ili doprineli štetnom ugovoru sa ATP „Vojvodinom“, bez obzira na bilo čiju stranačku pripadnost.

Poslednji put pitamo: Ko će da odgovara?

Sve i kada bi Novi Sad uspeo da izbegne plaćanje odštete, ne može da spere ljagu koja mu je naneta činjenicom da se sa ovim ugovorom, našao na listi Evropskog parlamenta među pet najvećih korupcionaških afera u Srbiji. I za tu ljagu neko mora imenom i prezimenom da odgovara.

Tadašnja gradonačelnica Maja Gojković koja je ugovor potpisala je svakako najodgovornija, ali sigurno nije i jedina koja je odgovorna za ovu štetu iz vremena dok je vodila grad.

Takođe, Novosađani i Novosađanke zaslužuju i odgovore na još neka pitanja:

- Da li je sada taj štetan ugovor raskinut ili ne?
- Da li se sada menja Međumesna autobuska stanica u Novom Sadu?
- Koje su još obaveze grada osim isplate odštete prema Iliji Deviću i ATP Vojvodini?
- Čega će se Grad odreći, šta to nećemo imati, da bi bila isplaćena odšteta ATP Vojvodini u visini skoro četiri miliona evra?


Potpredsednik LSV i član predsedništva
Gradskog odbora LSV Novi Sad
Aleksandar Jovanović



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook