Vladajuća većina u Novom Sadu ispolitizovala i temu bezbednosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 15. 05. 2013. | Komentara: 0

Vladajuća većina u Novom Sadu ispolitizovala i temu bezbednosti

NOVI SAD, 15.maj  - Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine je danas povukla Predlog zaključka o stanju bezbednosti u gradu Novom Sadu.

LSV

Građani Novog Sada su svedoci da je stanje bezbednosti u gradu gore nego ikada. Zato smo inicirali ovu sednicu sa željom da danas politiku ostavimo po strani i da se dogovorimo oko teme koja je zaista važna.

U Novom Sadu, koji je bio čuven po bezbednosti i u SFRJ, sada se puca u blizini škola i obdaništa, otimaju se taksisti, a deca bodu noževima na ulici zbog toga ko za koga navija.

Vladajuća većina je danas pokazala do koje mere je spremna da obmanjuje i sebe i građane i ispolitizuje svaku, pa i ovu temu, sve krijući se iza amandmana da stvar ne treba politizovati.

Sama sednica je zakazana mimo odredbi poslovnika, a amandmanima Saveta za javni red i mir u kojem ova vlast ima većinu, taj Predlog zaključaka je potpuno obesmišljen. Zbog toga je odbornička grupa LSV povukla Predlog zaključka i napustila sednicu.

Dok je Liga bila na vlasti u Novom Sadu policija je dobila pomoć od Grada, a ustupljena je i zgrada za policijsku stanicu na Novom Naselju. Iako je vlast prekomponovana da bi bolje sarađivala sa republičkom i njihovim partijskim šefovima, Novi Sad još nije dobio potreban broj policajaca.

Umesto da smo danas svi zajedno uputili zajednički apel da se Novom Sadu obezbedi više policajaca i da se nešto konkretno uradi, vladajuća većina pokušavala je da nâs i sebe uveri da je sve u redu i da je bolje nego što je bilo.

Tužno je i pretužno što grad u kojem roditelji ne smeju da puste dete samo iz škole, ili uveče sa treninga, ima ovakvu vlast.
Još je užasnije što ćemo na žalost dočekati neke stravične vesti pre nego što se ti ljudi osveste.

Zlata Peričin,
predsednica
odborničke grupe LSV



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook