Za dve godine Zrenjanin postao ruševina i propalih preduzeća

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 19. 08. 2014. | Komentara: 0

Za dve godine Zrenjanin postao ruševina i propalih preduzeća

ZRENJANIN - Član Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Aleksandar Rudić podsetio je aktuelnu vlast da je prošlo više od polovine mandata, a da Zrenjanin pod vladavinom naprednjaka i njihovih mnogobrojnih uzdanica nije postao grad kranova, gradilišta i industrijske proizvodnje, kako su obećavali, već je postao grad ruševina, propalih preduzeća.

LSV

Ako se obistini najavljeno da će na jezeru 3 biti postavljeni splavovi, Zrenjanin će postati još i grad kiča i šunda, ukazao je on.

Gradska vlast da podnese ostavku

- Uslove za promene ste imali dve godine, a vaše „rezultate“ vidi i oseća svaki građanin Zrenjanina. LSV poručuje celoj vladajućoj garnituri da, ako ima imalo samosvesti i morala, zarad budućnosti našeg grada, kolektivno podnesu ostavke na sve funkcije i raspuste Skupštinu, jer Zrenjaninci nisu glasali za ovakvu vlast i ovakve ljude – istakao je Rudić.

On je podsetio da su pre dve godine, nakon što se pomoću mita i korupcije napredna koalicija dokopala vlasti u Zrenjaninu, na sav glas počela obećanja o svetloj budućnosti koja pod naprednjacima čeka Zrenjanin. Među tim neprebrojivim bajkama, bila je i ona o reformi gradske uprave i smanjenje broja činovnika, zapošljavanju po stručnosti, a ne partijskoj pripadnosti, smanjenju broja članova Gradskog veća i volonterskom radu u istom.

- Posle dve godine naprednih reformi, građani su samo dobili zabranu ulaska na glavni ulaz Gradske kuće, a broj zaposlenih u javnom sektoru Zrenjanina povećan je za preko 350 partijskih članova, izmišljena su čak još dva nova javna preduzeća za dodatna partijska zapošljavanja, a na čelu svega toga postavljeni su kadrovi ili sa debelim krivičnim dosijeima u policiji ili nekvalifikovani anonimusi sa instant diplomama koji sa svojim CV-jevima ne bi prošli ni na konkursu za magacionere u supermarketu – naglasio je Rudić. 

Za pola mandata poluzavršena jedna ulica i popravljena fontana

Ukazao je da je broj članova Gradskog veća povećan sa 9 na 11, a priča o volontiranju je, kao i sva ostala obećanja aktuelne vlasti, bila samo šarena laža, jer su gradski funkcioneri već na prvoj sednici Skupštine 2012. sami sebi izglasali povećanje plata, dok su plate smanjili običnim činovnicima u gradskoj upravi.

- Članovi Veća uredno primaju visoke plate, kao i čitava svita pomoćnika gradonačelnika i predsednika Skupštine. Većina njih uopšte ne dolazi na posao, a kamoli sednice Skupštine, a izveštaj o radu je misaona imenica za sve njih. Ali se zato svi redovno viđaju u službenim automobilima i kafanama u kojima se goste na račun građana Zrenjanina. Svaki projekat koji je napredna vlast nasledila od prethodne vlasti upropašten je u rekordnom roku: nema obilaznice, nema fabrike vode, nema fiskulturnih sala, nema evropskih projekata. Nema nijedne nove investicije, nijednog novog radnog mesta, osim u obećanjima i najavama – istakao je član Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin i dodao da je za pola mandata poluzavršena jedna ulica i popravljena jedna fontana. Aleksandar Rudić je podsetio da gradom upravlja već treći gradonačelnik, koji je preletač iz DSS, a zamenik mu je preletač iz Srpske radikalne stranke. 

 (BILSV, 19.08.2014)




Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook