Zahvalnica Šibulu za pošumljavanje Kikinde

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 23. 04. 2013. | Komentara: 0

Zahvalnica Šibulu za pošumljavanje Kikinde

KIKINDA – Članovi sekcije „Eko-gen“ koja radi u okviru Srednje stručne škole „Miloš Crnjanski“ uručili su juče zahvalnicu direktoru Javnog preduzeća „Gradsko zelenilo i pijaca“ Milošu Šibulu.

LSVOn je istakao da je ovog proleća zasađeno oko 2.500 sadnica topole, hrasta, javora, lipe, belog jasena, kao i drveća kuglene i dekorativne forme. Dodao je da će tokom jeseni sadnja biti nastavljena uz pomoć ovih učenika. Drveće je posađeno po obodima grada, a Šibul je pozvao građane da se jave i predlože lokacije za sadnju.

- Pred nama je period kada pravimo raspored jesenje sadnje, te nas svi mogu kontaktirati: građani, predstavnici škola, vrtića, ustanova, da nam predlože lokacije. Građani koji žele da sade drveće neka se najpre obrate nama, s obzirom na to da postoji opštinska odluka da se u svakoj ulici sadi određena vrsta drveta – istakao je Šibul i apelovao na građane da ne lome i uništavaju drveće.

Pored lokalne samouprave koja je izdvojila sredstva za sadnice, Gradsko zelenilo i pijaca konkurisaće kod pokrajinskih i republičkih fondova, kako bi se pošumljenost opštine povećala. Ova firma raspisala je javnu nabavku za kupovinu komunalnog traktora sa prikolicom koji će služiti za uređenje prilaza gradu i selima.

Profesorica Radmila Miškov, koja vodi sekciju „Eko-gen“ istakla je da su članovi želeli da se zahvale „Gradskom zelenilu i pijaci“ jer je grad lepši i pošumljeniji, ali i da aktivno učestvuju u svim aktivnostima koje se tiču pošumljavanja i uređenja.

- Gde god da se okrenem vidim posađeno novo drvo i iznenadim se. U decembru smo prebrojavali drveće u Kikindi i došli smo do poražavajućeg podatka da u gradu ima 23.500 uličnog drveća, što je veoma malo. Već godinama se zalažemo za pošumljavanje Kikinde, jer je naš grad svega jedan odsto pošumljen. Ispred skoro dve hiljade kuća u gradu nema nijednog drveta – istakla je Miškova.

(BILSV, 23.04.2013)



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook