Zašto gradska vlast izbegava Anketni odbor?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 31. 05. 2013. | Komentara: 0

Zašto gradska vlast izbegava Anketni odbor?

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu zahteva od vladajuće koalicije da saopšti javnosti zbog čega na poslednjoj sednici Skupštine grada Zrenjanina nije prihvatila predlog LSV da se oformi anketni odbor, koji bi utvrdio koliko ima novozaposlenih u gradskim javnim preduzećima, ustanovama i Gradskoj upravi.

LSV Zrenjanin

-Upozoravamo da je odbornička grupa Lige došla do ove informacije i da je zabrinjavajuć podatak da je zrenjaninska vlast, za nepunih godinu dana, zaposlila više od 200 radnika. Stranačko podmirivanje koštaće Zrenjanince i Zrenjaninke najmanje 100 miliona dinara, koliko će otići na plate novozaposlenih. Ta sredstva su dovoljna za brigu o porodiljama, deci, penzionerima, za gradnju vrtića i brigu o eko česmama, što su samo neki od mnogobrojnih predloga koje su odbornici LSV predložili u Skupštini i koji su odbijeni - navodi se u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

Kako se navodi, zbog nastale preopterećenosti javnog sektora i nemogućnosti gradskog budžeta da izdrži isplate novih 200 plata, ali i zbog povećanja plata funkcionera od 30 odsto, zbog kojeg sada zrenjaninski čelnici imaju platu u rangu plate prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, pribeglo se i tome da se zarade zaposlenih u Gradskoj upravi sa srednjom i višom stručnom spremom smanje za 20 odsto, pa tako sada neki od njih imaju platu koja jedva premašuje zakonom propisan minimalac.

Zrenjaninski ligaši navode da, dok statistika pokazuje da je nezaposlenost u gradu, u odnosu na prethodnu godinu, povećana za gotovo pet odsto, u javnim preduzećima se i dalje zapošljavaju odbornici iz vladajuće koalicije, politički poslušnici, njihova deca, supružnici, rođaci... Zrenjaninski ligaši i ligašice pitaju gradske čelnike da li je sve ovo razlog zbog kojeg nije usvojen predlog da se oformi telo koje će ispitati da li postoji korupcija u zrenjaninskom javnom sektoru, kao i na šta se troše pare građana i građanki.

- Bilo je za očekivati da će, čim se postavi ovo pitanje, ligaši biti nazivani separatistima i izdajnicima, ali obećavamo da će odbornici LSV u Skupštini Zrenjanina uvek postavljati bolna pitanja o nenamenskom trošenju budžetskog novca. Za to vreme, oni koji se ističu po tome da im to smeta, tuženi su zbog kafanskih dugova koji se mere u stotinama hiljada dinara. Isti ti nisu smeli zbog cenzusa ni samostalno da izađu na izbore, ali itekako parazitiraju na budžetu grada, od para Zrenjaninaca i Zrenjaninki - zaključuje se u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

(BILSV, 31.05.2013)

 




Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook