Zemlja se ne prodaje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 31. 10. 2015. | Komentara: 0

Zemlja se ne prodaje

SVETOZAR MILETIĆ - Zastave Vojvodine vijorile su se danas i u mestu Svetozar Miletić, kada je kolona ligaša i ligašica prošetala ulicama ovog mesta. Nakon šetnje, narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga je istakla da je u svakoj ulici primetila više praznih, nepuštenih i zapuštenih kuća, jer ljudi odlaze iz Vojvodine.

LSV
 
- Ako hoćemo da oplemenimo Vojvodinu i da Vojvodina bude ono što je bila nekada, to ćemo učiniti samo ako vratimo ljude u poljoprivredu. Srbija jedino što ima i što u njoj funkcioniše je poljoprivreda, a ona je našu zemlju ekonomski podizala uvek - istakla je Papuga.
 
Ona je ukazala da LSV već nekoliko nedelja zaredom prikuplja potpise sa namerom da se raspiše referendum kojim bi se tražilo od Vlade i Narodne skupštine Republike Srbije da zaštiti domaće paore od nelegalne konkurencije koja će se desiti kada stranim državljanima bude omogućeno da kupuju našu zemlju.  A to će, kako je rekla, biti omogućeno nakon 1. septembra 2017. godine, kada na snagu stupi Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.
 
- LSV nije protiv ulaska u EU i ne udaljava se od evropskog puta, nego hoće da zaštiti svoje domaće poljoprivrednike i zemlju koja daje život Vojvođanima oduvek. Vojvođanska zemlja je naše blago koje su naši preci stvorili od močvarnog tla - kazala je poslanica LSV. Ona je napomenula i da su stari Vojvođani govorili da se zemlja ne prodaje nikada, sem u dva slučaja - kada je neko u kući bolestan i kada je potrebno kupiti krov nad glavom.
 
- Vojvođani nisu bolesno društvo da bi trebalo da dođe neko sa strane da bi upravljao njihovom zemljom. A imamo i krov nad glavama. Mi generacijama pokazujemo da znamo da obrađujemo zemlju, i ne smemo dozvoliti da budemo nadničari na svojoj zemlji - zaključila je Papuga.
 
Predsednik Gradskog odbora LSV Sombor Dragan Nenadov je napomenuo da je potrebno što pre prikupiti 100.000 potpisa da bi se zaštitila vojvođanska zemlja. On je dodao da su današnjoj akciji Mesnog odbora LSV Svetozar Miletić podršku pružili i ligaši iz Sombora, Subotice i Kule, te da će akcija biti nastavljena i narednih nedelja u svim naseljenim mestima u Somboru i svim drugim mestima u Pokrajini.
 
(BILSV, 31.10.2015)




Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook