Zrenjaninska skupština nespremna za druge jezike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 05. 03. 2013. | Komentara: 0

Zrenjaninska skupština nespremna za druge jezike

ZRENJANIN - Potpredsednik GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin i odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanina Tibor Vaš rekao je danas na konferenciji za novinare da mnoge učesnike u javnom životu treba podsetiti da je neophodno poštovati i primenjivati zakone koji se tiču ljudskih prava, a da je pojedince koji ih ne poštuju potrebno sankcionisati.

LSV

- Na međunacionalne odnose i  prava nacionalnih zajednica najčešće se obrati pažnja kada dođe do nekog incidenta. Ali mi, u LSV, želimo da podsetimo funkcionere grada Zrenjanina da je pravo na upotrebu jezika u službenoj upotrebi zakonski regulisano i ne može biti domet i dobra volja pojedinaca, funkcionera u jednoj lokalnoj samoupravi - istakao je Vaš. On je podsetio da su se odbornici LSV na nekoliko prethodnih sednica Skupštine grada Zrenjanina obraćali na svojim maternjim jezicima, koji su u službenoj upotrebi u gradu.
- Taj čin nije naišao na odgovarajući prijem, odnosno nadležni, uprkos prethodnim obećanjima, nisu bili spremni na ovako nešto, a i pojedini odbornici po reakcijama i komentarima nisu pokazali odobrenje. Predsedništvo zrenjaninske Skupštine je time pokazalo da ne poznaje svoje obaveze, zakonsku regulativu i da nisu dorasli funkciji na koju su izabrani - upozorio je odbornik LSV u lokalnom parlamentu.
Vaš je ovom prilikom pozvao nadležne u lokalnoj samoupravi na poštovanje zakona.
- Zaštitu ljudskih i manjinskih prava je potrebno primenjivati stalno, u kontinuitetu, ne samo selektivno, kada je to potrebno zbog neke političke kampanje ili kad želimo pridobiti nove koalicione partnere, koje ćemo podmiriti ili namiriti već nekim davanjima. Zbog toga će Liga socijaldemokrata Vojvodine nastaviti da se zalaže za očuvanje naše različitosti i gradnju boljih međunacionalnih odnosa - rekao je Vaš, ocenjujući da će se time doprineti očuvanju istorijskih tekovina Vojvodine, a da će poštovanje zakonske regulative postati deo svakodnevnice u svim organima grada Zrenjanina.
 
(BILSV, 05.03.2013)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook