Odgovorni da uzmu lopatu i krenu u čišćenje snega

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 20. 12. 2012. | Komentara: 0

Odgovorni da uzmu lopatu i krenu u čišćenje snega

ZRENJANIN – Član Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Branislav Knežević pozdravio je odluku v.d. direktora JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“ Gorana Kravarušića da se u ime preduzeća na čijem je čelu izvini građanima Zrenjanina zbog spore intervencije zimskih službi u prethodnom periodu, koji je izazvao opšti kolaps u gradu.

LSV

- Kravarušić, kao direktor u ovom preduzeću, nosi veliki deo odgovornosti za nastalu situaciju i hrabro je od njega što je prvi istupio pred sugrađane. Međutim, isto tako mi je veoma žao što ga je njegova stranka iskoristila da zaštiti druge, koji nose veći deo krivice za ono što se desilo i koji su preko njega pokušali da izbegnu istinu – navedeno je u saopštenju Branislava Kneževića.

- Žao mi je što su na ovom primeru demonstrirani nestručnost, neozbiljnost, neodgovornost i neznanje u vođenju grada Zrenjanina i, iznad svega, što su najveću štetu pretrpeli građani Zrenjanina. Pozivam gradske čelnike da ne koriste mladog i neiskusnog direktora JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“ kako bi sačuvali svoje koalicione partnere, a sve sa ciljem čuvanja skupštinske većine. Umesto toga, sledeći put kada se naprave ovako krupne greške, pozivam odgovorne da uzmu lopatu u ruke i krenu sami u čišćenje snega i problema prouzrokovanih sopstvenim lošim kadriranjem – naglasio je on.

On je podsetio da je 12. septembra ove godine pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Goran Karan, zbog izuzetno loše situacije u preduzeću „Vojvodinaput“, koja je dovela i do zastoja u radovima na magistrali, zatražio hitan sastanak sa većinskim vlasnikom tog preduzeća Dušanom Borovicom. Cilj sastanka je bilo potpisivanje protokola o saradnji, gde bi upravo Borovica dao garancije da će „Vojvodinaput“ kvalitetno odrađivati poverene poslove. Dva dana kasnije Goran Karan se, zajedno sa gradonačelnikom grada Zrenjanina Ivanom Bošnjakom, sastao sa Borovicom. Tada je Bošnjak, između ostalog, konstatovao da je rad zimskih službi „doveden u pitanje“ zbog „teške situacije u tom preduzeću“. Gradski čelnici su tada izjavili da su dobili uveravanje da će Grad i „Vojvodinaput“ zajedno odrađivati strateške poslove, a dogovoreno je i potpisivanje najavljenog protokola o saradnji.

- Ukoliko su gradonačelnik grada i njegov pomoćnik u septembru bili svesni da u preduzeću „Vojvodinaput" postoje ozbiljni problemi i teškoće u radu, o čemu svedoči i blokada ovog preduzeća, kao i hapšenje potpisnika protokola i garanta za dobro obavljen posao, zbog čega su se odlučili da tu saradnju nastave, pa čak i da je učvrste potpisivanjem strateškog dokumenta? Od tada pa do danas je prošlo više od dva meseca, pa je bilo dovoljno vremena da se ugovor sa ovim preduzećem poništi. Ne ulazeći u detalje dogovora, očigledno je da su gradonačelnik i njegov pomoćnik loše dogovorili nastavak saradnje i da sada pokušavaju da za svoje loše odluke okrive druge – istakao je Kenežević  i dodao da, dok je on bio direktor Direkcije, nije bilo problema u saradnji Grada i „Vojvodinaputa“.

(BILSV, 20.12.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook