Održan treći Forum mladih Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 27. 11. 2013. | Komentara: 0

Održan treći Forum mladih Vojvodine

NOVI SAD – Otvarajući treći Forum mladih Vojvodine, pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić istakla je da je on svojevrsna skupština mladih koju čine mladi iz organizacija za mlade, mladi koji rade u ustanovama, politički podmladci i svi ostali omladinci koji žele da se uključe u kreiranje omladinske politike na teritoriji AP Vojvodine.

LSV

- Ono što je važno Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, a kada je u pitanju Forum mladih Vojvodine, jeste što je ovo idealno mesto da upravo od mladih dobijemo informacije koje bismo onda kroz institucionalni okvir uneli u Akcioni plan politike za mlade AP Vojvodine, koji će se kreirati iduće godine. Forum mladih Vojvodine nam, takođe, služi da kroz interaktivnu saradnju učinimo što bolji život mladima jer mi tome i služimo, da brinemo o mladima i da budemo njihov servis. Baš zbog toga se i trudimo da obogatimo omladinski sektor, pa tako osim Akcionog plana, ove godine smo imali i konkurs za projekte koji se tiču nasilja i diskriminacije, gde smo se prevashodno osvrnuli na vršnjačko nasilje. Sprovodimo i pilot projekat „Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju“, a takođe smo imali i konkurs pod nazivom „Aktivni raspust“ – rekla je Marinika Tepić.

Treći po redu Forum mladih Vojvodine održan je juče u Skupštini AP Vojvodine pod nazivom „Par koraka napred“, a pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Forum mladih Vojvodine predstavlja najširu platformu aktivnog uključivanja mladih iz nevladinog sektora, ustanova, fakulteta, političkih podmladaka u kreiranje omladinske politike u AP Vojvodini.

(BILSV, 27.11.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook