Ojačati ulogu parlamenta u kontroli bezbednosnih službi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 04. 12. 2013. | Komentara: 0

Ojačati ulogu parlamenta u kontroli bezbednosnih službi

BEOGRAD – Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine i član skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Bojan Kostreš izjavio je danas da je u Srbiji neophodno ojačati ulogu parlamenta u kontroli bezbednosnih službi.

LSV

- Prvenstveno mislim da je problem u nepostojanju sistema, koji bi mogao da bude kontrolisan. Tradicionalno je da su MUP, Ministarstvo odbrane i bezbedonosne službe zatvoreni sistemi. Odbor za odbranu i unutrašnje poslove, ali i odbor za kontrolu službi bezbednosti koji je formiran tek u ovom mandatu, zaista se trudi da to promen i rekao je Kostreš za Radio Novi Sad.

On je ocenio da je više nego očigledno i da su pravilnici po kojima je rađeno loši, i da ljudi koji su radili na zapošljavanju u MUP nisu dovoljno dobro odradili svoj posao.

- To znači da sada unutrašnja kontrola mora da pronađe manjkvosti u sistemu i te stvari moraju da se isprave - poručio je.

Kostreš, koji je i zamenik predsednika LSV, kritikovao je političko kadrovanje u službama bezbednosti. On je naveo da već dugi niz godina, prethodno zamenik premijera, a u ovom momentu i premijer, kao i predsednik jedne od vodećih političkih partija u Srbiji, istovremeno vodi i MUP Srbije.

- Sa druge strane, veoma visoki partijski funkcioneri su doskora bili i na čelu Ministarstva odbrane, što govori o tome da mi nemamo političku spremnost niti volju da departizijemo te službe. Dokle god bude tako, dešavaće se i propusti - zaključio je Bojan Kostreš.

(BILSV, 04.12.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook